Vučić i Putin razgovarali o saradnji, kao i daljoj isporuci vakcine u Srbiju

Vesti 04. feb 202109:36 3 komentara
Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za kompromisno rešenje kosovskog problema koje mora da odobri Savet bezbednosti UN i ponovio da Srbija može da računa na podršku Rusije u tom i drugim važnim pitanjima, saopštio je Kremlj.

U saopštenju objavljenom posle telefonskog razgovora Putina i Vučića navodi se da je predsednik Srbije izvestio ruskog predsednika „o svojim procenama trenutne situacije u rešavanju kosovskog pitanja, uzimajući u obzir svoje kontakte sa stranim partnerima“.

Dvojica predsednika su, dodaje se, „razmenili mišljenja o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima, posebno o suzbijanju pandemije koronavirusa i širenju saradnje na planu vakcinacije, uključujući dalje isporuke ruske vakcine Sputnjik V u Srbiju“.

Putin i Vučić pozitivno su ocenili rusko-srpsku saradnju, posebno uspešno sprovođenje velikih zajedničkih projekata u oblasti energetike, saobraćaja i visoke tehnologije, navodi se u saopštenju Kremlja.