Vučić i SNS intenzivirali napade na desnicu

Vesti 09. feb 202310:41 31 komentara
Tanjug/ Zoran Žestić

Gotovo u kontinuitetu, poslednjih sedam dana traju direktni napadi SNS i Aleksandra Vučića na POKS, Dveri, Zavetnike i DSS, piše nova.rs. Partije koje vrednosno pripadaju desnom spektru gotovo svakodnevno prolaze kroz „toplog“ zeca od strani vlasti, a sa nekima su već raskinute koalicije poput saradnje sa POKS u Novom Sadu.

Parafrazirajući predsednikove reči da je „počelo čišćenje“ i da se okreće novi list prema onima koji su prema njemu „neodgovorni“, jasni su znakovi su da desnica izuzetno „žulja cipele“ koje nosi Aleksandar Vučić, navodi nova.rs.

I nedeljama pre kulminacije napada na desni spektar, Vučić je u svojim obraćanjima kritikovao, kako on kaže, neodgovornu politiku ovih stranaka prema pitanju Kosova. Takav tretman prema partijama na desnom političkom spektru počeo je gotovo uporedo sa narativom da treba da se formira pokret ili blok okupljen oko centra koji će biti podjednako kritičan prema ekstremnoj levici i desnici.

Pročitajte još:

Izazovi oko Kosova ili uzimanje zaleta pred formiranje pokreta koji će biti pozicioniran ka centru mogu biti potencijalni razlozi za ovakav desant predsednika.

U ponedeljak, aktuelni gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zahvalio je POKS-u na dosadašnjoj saradnji i poručio da oni u narednom periodu više neće biti koalicije u Novom Sadu. „Kao gradonačelnik Novog Sada, Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS) zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji. Političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti“, rekao je on.

Prilikom dvodnevne sednice o Kosovu u Narodnoj Skupštini, predsednik Aleksandar Vučić govorio je o brojnim temama, a svoje prisustvo iskoristio je i da napadne Dveri i njenog lidera Boška Obradovića. Vučić je Dveri optužio da im pomažu Rusi, a u nekoliko navrata se obraćao lično Bošku Obradović kog je optužio da je dobijao novac od Kolubare.

Takođe na istoj skupštinskoj raspravi, Vučić je u nekoliko navrata govorio da se najgore ponaša lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović. Predsednik mu je poručio da je običan huligan i da se sramotno kako se ponaša.

Ceo tekst pročitajte na sajtu nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare