Vučić još jednom pozvao na dijalog

Vesti 28. maj 202315:17 731 komentara
Printskrin / Instagram / @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je još jednom na dijalog "sve one odgovorne u našem društvu" i poručio da razgovorom "pruže šansu stabilnosti naše zemlje".

„Poštovani građani, bilo je mnogo toga što nas je u prethodnim nedeljama delilo i razdvajalo. Vreme je da se ujedinimo i da zajedno rešavamo probleme. Zato pozivam na razgovor sve one odgovorne u našem društvu koji dijalogom mogu da pruže šansu stabilnosti i daljem napretku naše zemlje“, rekao je Vučić u objavi na Instagramu.

On je upozorio da će „sledeća nedelja biti teška za nas“.

„Imaćemo mnogo obaveza, razgovora sa svim evropskim liderima, od Bratislave Kišinjeva, razgovora sa Makronom, Šolcom, do borbe za naš narod na Kosovu i Metohiji“, najavio je Vučić.

Predsednik se zahvalio građanima na „ogromnoj podršci“ i tome što „ljudi razumeju koliko se borimo za našu Srbiju“.

Ranije danas šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nema razgovora dok ne budu ispunjeni zahtevi građana i da su opozicione stranke koje učestvuju u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ jedinstvene u tom stavu.

„Za one uplašene koji se boje i koji se pitaju hoćemo li odustati i popustiti pod pritiscima, moj odgovor je: ‘Nema predaje, i nikada predaja nije dolazila u obzir'“, poručio je na kraju objave na Instagramu Vučić.

Podsetimo, on je u petak ispred Skupštine Srbije na mitingu SNS opoziciju koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ pozvao na dijalog, ali im je i poručio da neće biti prelazne vlade i smene vlasti na ulici.