Vučić: Juče smo 17 sati radili tako pijani, kako bismo tek bili uspešni trezni

Vesti 02. sep 202219:12 193 komentara

Pre teških razgovora o struji i novcu, sinoć su predstavnici Otvorenog Balkana udarili brigu na veselje. Posle celodnevnog degustiranja vina usledila je i večera u Predsedništvu. Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je juče 17 sati radio.

„Ona se boji da nisam mnogo popio…“, čuo se predsednik Srbije dok je njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević pokušavala da ga odvoji od čaše, ali to je bila teška misija, videlo se u direktnom prenosu sa sajma vina na Pinku.

POVEZANE VESTI

„Moji politički protivnici kad ne znaju šta drugo, kažu da sam bio pripit, ne znajući sa koliko sam ponosa obilazio sve štandove, želeći da budem dobar domaćin svima“, izjavio je Vučić.

I bio je predsednik dobar domaćin. Detaljno je obišao svaki štand i probao skoro svako vino, pa se i pohvalio: „Oni koji su brojali od početka, 100 čaša sam popio, nema smisla, doćićemo opet u subotu, pozdravite vlasnika“.

Danas kaže da im toliko vina nije ometalo rad.

„Sinoć smo radili – do kad Edi – do pola 12, imali ozbiljne razgovore sa Čavušogluom i svi između sebe, u pola 12 se završio moj radni dan, možete da mislite kako bismo bili čak uspešni da smo toliko trezni, da nismo ponekad pomalo pijani, pa juče 17 sati da radimo tako pijani“, kazao je Vučić.

Do skoro su se, kako kažu, i sami gledali preko nišana. Albanski premijer objasnio je da je jučerašnji dan mogao početi i sukobom, ali počeo je zdravicom i tako stao u odbranu Vučića.

„Čuo sam da opozicija smatra da je predsednik bio malo pripit, e pa ja smatram da je pripitije da nekog optužujete ko pije dok ste vi trezni, a zapravo ste u isto takvom stanju“, rekao je Edi Rama.

Ministar policije Aleksandar Vulin juče nije bio na sajmu vina ali je osetio potrebu da se oglasi.

„Aleksandar Vučić se usudio da Hrvatima pokaže da se i u proizvodnji vina stvari menjaju, i to u korist Srbije. Najveći sajam vinarstva na Balkanu nije organizovan u Hrvatskoj, već u Srbiji… Mržnja prema Srbima i Aleksandru Vučiću je gora od pijanstva, pijanstvo prođe, ustaška mržnja nikada“, izjavio je Vulin.

Predsednik Srbije najavio je i da će u subotu biti na sajmu vina.

Komentari (193)

Vidi sve komentare