Vučić komentarisao snimke objavljene o Miketiću i objašnjavao ulogu BIA

Vesti 29. nov 202311:23 383 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na televiziji Hepi o intimnim fotografijama i snimku koji je objavljen o Đorđu Miketiću iz stranke Zajedno. On je ponovo Miketića nazvao "ljudskom sramotom".

Nakon što je nedavno u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink Vučić najavio objavljivanje Miketićevih privatnih fotografija, a pošto je sada objavljen i snimak na društvenim mrežama,  Vučić je danas na televiziji s nacionalnom frekvencijom na izjavu Miketića da će tražiti da Vučić bude svedok na sudu, rekao:

„Mene za svedoka? Ja u takvim starima ne učestvujem u kakvim on učestvuje.To nije ljubakanje sa devojkama što bi on želeo da predstavi. U nekim drugim stvarima nikada nisam učestvovao u kojima on učestvuje i nikada takve stvari nisam radio. Ali obratite pažnju, sutradan, kaže: ‘Evo poslao mi je neko sliku, da li je to rukopis BIA po nalogu Vučića?’. BIA se pozabavi slikom, zaključi da to nije slika, da je izdvojena, da je skinuto sa snimka. Snimak nije napravljen tajnom kamerom, već je napravljen nekom kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA, rekao im ovakve se stvari ne rade. A oni kažu: ‘Predsedniče, to je snimano iz blizine, svoj kućni snimak upotrebio da se prikaže kao žrtvu, on zna ko ga je snimao’. U pitanju su neke druge stvari, nikome ne smeta ni ljubakanje. On je jedna ljudska sramota. Sramota je kako se ponašaju. Službe ne pripremaju dokaze, postoje stvari koje znamo, a sramota da se o takvim stvarima govori. I ovo što je pokušao da podmetne, sam je snimao, njegov prijatelj, zna on“, rekao je Vučić.

Nakon što je voditelj Milomir Marić rekao da je Miketić sad zbog toga junak opozicionih novina, Vučić je nastavio:

„On je jedna ljudska sramota. Ja nažalost ne mogu da govorim o svemu što znam, on je jedna ljudska sramota. I sramota je kako se ti ljudi ponašaju“.

Miketić je prethodno, povodom navoda koje o njemu u emisiji Hit tvit izneo Vučić rekao da je nedopustivo da bezbednosne službe ili paraslužbe rade u korist jednog režima. On je ukazao da se radi o šablonu da svako mora da ima neki nadimak da bi bio u čaršiji „ovaj lopov“, ili „ovaj pijanica“.

Miketiću je inače, manje od 12 sati posle Hit tvita stigla u kom ga predsednik naziva „ljuskom sramotom“ stigla i inkriminišuća poruka u kojoj mu se preti objavom privatne fotografije. Potom se na mrežama danas pojavio i snimak.

On je nedavno za N1 rekao da već neko vreme traje „serijal protiv njega“, da su učestale pretnje njegovoj porodici, maloletnoj ćerki, da se premijerka prošle nedelje u Hit tvitu bavio njim, a ove nedelje predsednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare