Vučić KRIK-u: Siguran sam da niste dokazali da je Mali bio vlasnik 24 stana

Vesti 05. okt 202116:05 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

kako piše KRIK, uprkos tome što su u "Pandorinim papirima" objavljena dokumenta koja pokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna stana u Bugarskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je siguran "da KRIK to nije dokazao".

„Ja mislim da niste dokazali, jer sudska presuda to pokazuje drugačije od vas“, odgovorio je Vučić na pitanje novinarke KRIK-a, da prokomentariše njihovo novo otkriće, ali nije precizirao na koju presudu misli.

Novinarke KRIK-a kazale su mu da su dokumenta koja dokazuju da je Mali bio vlasnik dve ofšor firme posredstvom kojih je kupio stanove objavljena u projektu „Pandorini papiri“ i dodale da je 2015. obećao da Mali više neće biti na funkciji ukoliko se dokaže da je bio vlasnik 24 stana.

Povezane vesti:

„Pokaže li se, a ne vi da budete sudije, nema nikakvih problema. Svoje obećanje, kao i svako drugo u potpunosti ću da održim“, rekao je Vučić, ne želeći da dalje odgovara na pitanja.

Podsećamo, KRIK je u okviru projekta „Pandorini papiri“, koji je predvodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ došao do dokumenata koji dokazuju da je Mali bio vlasnik 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu, koje je kupio preko ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva 2012. i 2013. godine.

Kako piše KRIK, Vučić već šest godina optužuje novinare da su izmislili da je Mali učestvovao u kupovini 24 stana.

„Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog“, rekao je pre nekoliko meseci. „Podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali“.

Mali takođe sve vreme negira da je bio vlasnik stanova i optužuje novinare KRIK-a da lažu, dodaje ovaj istraživački portal.

Na temu 24 stana, ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu da lažu, tako mogu da kažu da imam 240 stanova ili 2040 stanova, dakle nikakve razlike nema. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i već 10 godina zaredom sa svojom decom tamo idem na letovanje“, kazao je Mali novinarima u Skupštini Srbije.