Vučić: Mafijaški deo policije kontaktirao političare i vlasti i opozicije

Vesti 09. feb 202114:36 > 14:3745 komentara
Velja Nevolja Veljko Belivuk hapšenje stadion
Nova.rs/Vesna Lalić

Reč je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima, kazao je predsednik Aleksandar Vučić o hapšenjima Veljka Belivuka i ostalih osumnjičenih. "Bilo je mnogo laži, mnogo kontakata koje su imali predstavnici mafijaškog dela policije sa različitim političarima i unutar vlasti i unutar opozicije, na širenju dezinformacija, notornih laži i skretanje pažnje sa onoga što su radili", rekao je. Dodao je da se neće stati dok ne istraže sve one iz državnog aparata koji su im pomagali.

„Pojedini policajci su privedeni jer su poslati na pretres jednog objekta, a nisu znali da BIA već ugradila prislušne uređaje da prati kriminalnu aktivnost kriminalaca. I onda su ušli da pretresu stan i onda konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu videli pištolj, zato su uhapšeni. A onda se zapitate ko je te neke ljude doveo na te pozicije, ko ih je štitio i ko stoji iza njih“, rekao je Vučić.

Povezano:

Naša odlučnost da pobedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas uplaše i pobede, dodao je

„Mnogo je laži bilo, mnogo podrške mafiji iz različitih segmenata, mnogo kontakata koje su imali predstavnici mafijaškog dela policije sa različitim političarima i unutar vlasti i unutar opozicije, na širenju dezinformacija, notornih laži i skretanje pažnje sa onoga što su radili. Ako me pitate da li policajac može da sedne u auto od 300.000… To može da ima i Šolak i Đilas i Željko Mitrović i Srđan Kopernikus, ali od plate policajaca to ne možete da imate. Da nije platio Bajrami? Jedan od najpoznatiji saradnika Keljmenijevih, narko dilera ovde… Uveravam narod da ćemo uspeti u toj borbi i sve laži, sve pretnje i besmislice neće me zaustaviti“, kaže Vučić.

On je objasnio da je u borbi jedna mafijška grupa imala informacije o kretnji druge i s lakoćom izvršavala najteža krivična dela protiv nje. „Ne bih isključio mogućnost, prema saznanjima koje imamo, da su razni funkcioneri u tom učestvovali, različitih službi, policije… Da li će se dokazati ili ne – na operativnom nivou gotovo nema sumnje da bi te stvari mogle da se urade bez podrške pomoći, negde i prećutne saglasnosti. Upravo zbog toga ovako žustro, žestoko i naporno radimo da se takvima suprotstavimo“.

Ocenio je i da nikada nije bila bolja koorinacija MUP i BIA, a istakao je i hrabrost i odlučnost tužioca za organizovani kriminal.

Stvorene su dve grupe, obe su uvezene iz Crne Gore, kaže Vučić, a Beograd im je bio važan kao logistički centar i kao tržište. Rekao je da su „ti vojnici“ koje su regrutovali među tzv. navijačima imali zaradu u razlici tokom prodaje droge i zato su služili vođama, „a glavne vođe Belivuk i ostali imaju gazdu i vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore“. „Mislim da je pokušano njegovo ubistvo. A onda stvarnog ili tobožnjeg organizatora tog ubistva, tog kriminalca su isekli na komade. Jer je podružnica beogradska, tog crnogorskog klana, izvršavala te zadatke. Reč je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima, stvorena je jaka podružnica, koja je zahvaljujući veličini narko-tržišta uspela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika, koji su bili u jednoj drugoj državi, ali su stvorili strahovitu armadu“, rekao je.

Dodao je da neće stati dok ne istraže sve one iz državnog aparata koji su im pomagali.

„Najsmešnije mi je kad o tome govore predstavnici bivšeg režima, koji su omogućili da čitava jedna naša pokrajina, bude leglo, mesto i stecište za sticanje imovine takvih klanova i sve su preko njih radili a sada nam drže pridike. Za razliku od njih mi nismo dozvolili da nam ubiju premijera i da zavladaju kao što je zavladao zemunski klan“, rekao je.

Osvrnuo se i na slikanje sa predstavnicima kriminalnih grupa.

„Ja nemam sliku sa bilo kim, ali znam predstavnike bivšeg režima koji imaju sliku sa dokazanim ubicama, pravosnažno dokazanim ubicama gde se klibere kao tele na šarena vrata, a niko ih ne pita šta rade s njima na tim slikama“, rekao je Vučić ne precizirajući o kom je reč. Dodao je da, pritom, nema indicija da su oni (fotografišući se) učinili krivično delo.

Predsednik Vučić je govorio i o svom bratu i navodnoj kampanji.

„Sećate kako su pretukli mog brata, gradila se kampanja mesec, šest, godinu dana, da je ispalo da je on svojim bubrezima tukao pendrek… Govorili su da nije imao ličnu kartu, na sudu je ustanovljeno da je imalo. Lagali su sve i da nema ličnu kartu. To vam govorim kako ste u stanju da pravu mafiju predstavljate kao nevine ljude, a nevine ljude kao mafijaše. I to može samo dok jednog trenutka dok neko ne počne da odseca glave drugima i ne pomisli da je jači od države, pa ide sa pet blindiranih automobila i štite ga policajci u pozadini“.

Na pitanje novinarke Pinka o komentarima iz opozicije, Vučić je odgovorio optužbama: „Kada nam pridike drže najgori preletači iz jedne u drugu stranku, a imaju kontakte sa narko-dilerima, imaju ih i to ih dubinski imaju, ali to je – ako imaju dibinske kontakte to ne znači da su učinili krivično delo“, rekao je.

 

 

Komentari

Vaš komentar