Vučić: Molio sam Vučićevića da ne ide u zatvor, ponudio sam da mu platim kaznu

Vesti 01. apr 202312:01 > 12:25 245 komentara
vučić vučićević tanjug n1
Tanjug/Vladimir Šporčić/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je molio urednika Informera Dragana Vučićevića da ne ide u zatvor, da mu je poručio da će on platiti kaznu, ali da Vučićević to nije prihvatio jer se time bori za svoje principe.

Povezane vesti

„Ne mogu ja da platim, sve i da hoću, to mogu da plate njegova supruga i branioci“, rekao je Vučić.

On je rekao da je mislio da je to neslana šala, da mu nije prijatno i da će to loše odjeknuti u javnosti, kod građana Srbije i da će nastaviti da moli Vučićevića da odustane od odlaska u zatvor.

„Mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu i dodvoravanja, pošto oni misle da su zimzeleni, a političari listopadni. Neke medijske kuće nikada ne mogu da dobiju osuđujuću presudu, a oni za koje se govori da sve kontrolišu njihovi predstavnici dobijaju besmislene kazne“, rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će problem biti prevaziđen, jer je loše za zemlju da Vučićević ide u zatvor.

Predsednik javno potvrdio ono što vlasnik Informera prećutkuje

Ovom izjavom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić praktično potvrdio da vlasnik informera Dragan J. Vučićević nije osuđen na kaznu zatvora, već novčanu – koju nije platio.

Podsetimo, u presudi kojom je glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno osuđen zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića, stoji da je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete.

Imao je rok od tri meseca za isplatu, a upozoren je i da za svakih neplaćenih hiljadu dinara sledi dan zatvora.

U presudi jasno stoji i šta je Vučićević tačno pisao po društvenim mrežama protiv novinara Jugoslava Ćosića, a zbog čega je osuđen:

„Sluga mafijaške hobotnice, šiptarski plaćenik, obavlja prljave poslove za krvav keš, jadni i bedni šiptarski plaćenik“.

Uprkos tome, vlasnik Infomera nastavlja da da ponavlja da je osuđen zbog verbalnog delikta i da je primoran na robiju. Kada su ga novinari N1 i Danasa na nedavnoj konferenciji za novinare pitali da iznese argumente za takve tvrdnje, Vučićević je ušao u verbalni konflikt sa njima.

Budući da se taj događaj pretvorio u poligon za vređanje – novinari N1 i Danasa napustili su konferenciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare