Dačić na Kongresu stranke: Socijalisti će postojati sve dok postoji nepravda

Vesti 17. dec 202212:57 > 15:39 40 komentara
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je na Kongresu te partije u Beogradu da SPS postoji od 1903. godine, kada je nastala Srpska socijaldemokratska stranka, a da je on zauzeo dobar deo "tog puta".

„Svi smo nastali iz Srpske socijaldemokratske stranke. To je politički maraton koji od tada trčimo. Ja sam zauzeo dobar deo ovog puta“, rekao je Dačić.

On je naveo da će socijalisti postojati sve dok postoji nepravda, neobuzdani rast nejednakosti, pogoršanje radnih prava, destruktivni oblici razvoja, nepoštovanje medjunarodnog prava, dvostruki standardi.

„Srbija je na prvom mestu, ima milion partija, ali Srbija je jedna. Kažu, Kosovo je slučaj sui generis. Tačno, kao što je Vatikan za katoličanstvo, Atos za pravoslavlje, Meka za muslimane, tako je Kosovo sui generis za Srbiju“, istakao je lider SPS.

POVEZANE VESTI:

Na svečanom delu kongresa gosti su predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma, potpredsednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković, predsednica parlamenta Crne Gore Danijela Đurović.

Vučić je zahvalio SPS na saradnji i naveo da su SNS i SPS mnogo toga uradili poslednjih godina.

„Ovu godinu završavamo sa 62 milijarde bruto dohotka, 2012. je bilo oko 30 miliona“, istakao je Vučić.

On je kazao da će vladajuća koalicija uspeti u privlačenju investicija, ali da „moraju da sačuvaju državu“.

„Mi moramo da sačuvamo državu, uspećemo u povećanju plata i penzija, ulaganjima, stranim investicijama – samo je bitno da sačuvamo državu. Poslednjih dana je teško, sa Zapada kažu da je Priština stala, a oni 15 sati pre toga puškama ulazili na sever“, rekao je Vučić.

Marković Palma rekao je da su JS i SPS koalicija koja se 14 godina bori za „politiku kontinuiteta“ i ocenio da se ta politika najbolje vidi prethodnih 10 godina od kada je SNS na vlasti. Marković je izjavio da je ta koalcija na aprilskim izborima dobila 100.000 glasova više nego ranije i istakao da je to razlog da Dačić ponovo bude lider SPS.

Lider SPS će nakon kongresa saopštiti imena potpredsednika, a kandidati su Dejan Radenković, Branko Ružić, Dušan Bajatović, Đordje Milićević, Aleksandar Antić, Novica Tončev, Snežana Paunović, Slavica Đukić Dejanović i Predrag Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare