Mladić izboden nožem kod Vitine na Kosovu i Metohiji

Vesti 03. feb 202316:21 > 17:5052 komentara
mladić izboden na kosovu
Tanjug/STR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da je u selu Mogila kod Vitine na Kosovu u rame nožem uboden dvadesetogodišnji Boban Ćuzić. On je pokazao fotografije za koje kaže da prikazuju mladića kojeg su napala dva Albanca i rekao da se boji da će evropski zvaničnici i posle ovoga "pozvati obe strane na uzdržanost".

Govoreći na sednici, Vučić je rekao da je slušao šest uslova Aljbina Kurtija za formiranje Zajednice srpskih opština, i da su one znak da Kurti želi sukobe.

Vučić je, odgovarajući poslanici Dveri Radmili Vasić, koja je tražila odbacivanje francusko nemačkog predloga i vraćanje pregovora u okvire srpskog ustava, rekao da tako „niko sa nama neće da pregovara“.

„Kažete na osnovu Ustava Srbije, a s kim da pregovaramo – neće Zapad, neće Albanci, izmišljate, znate da je besmisleno jer niko sa nama neće da razgovara. To nije fontana želja“ rekao je Vučić.

On je optužio opoziciju da nema nikakvu ideju osim da poručuju „Vučiću, ubij se“.

Rekao je da i on može da kaže „Kosovo je srce Srbije“ i poručio „dosta više s tim“.

Kancelarija za KiM: Đuzić u bolnici u Pasjanu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Boban Đuzić (20) iz Mogile kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u rame, provesti naredne dane u bolnici u Pasjanu kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju negu.

U saopštenju je navedeno da je mladića napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao psa i da mu je pružena prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, te da je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu kod Gnjilana.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenili su da je taj napad posledica „antisrpske politike i tenzija“ za koje su optužili premijera Kosova Aljbina Kurtija da ih svakodnevno izaziva, a izrazili su očekivanje da će međunarodni predstavnici da reaguju.

Komentari

Vaš komentar