Vučić na pitanje N1 „u šali“ odgovorio: Vama ćemo da šaljemo opravdanja redovno

Vesti 08. sep 202120:43 > 20:4699 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje N1 zašto je nakon svega što je rekao održao vanrednu konferenciju za novinare, izjavio da je to učinio kako bi građane obavestio o brojnim diplomatskim aktivnostima, pitajući da li je nevažan dolazak nemačke kancelarke i predsednice Evropske komisije. Upitan zašto su tu onda ministri finansija i unutrašnjih poslova, a ne ministar spoljnih poslova, rekao je da je on u Budimpešti gde ima nešto zakazano i ima posla. "Ali ne brinite vi, mi ćemo vama sa N1 da šaljemo opravdanja redovno, za svakog od nas, ja sam razumeo malopre da vi ne želite moje prisustvo, a vi želite prisustvo svih nas, pa i ministra spoljnih poslova, ne brinite, razumeo sam, imaćete priliku da nas gledate i slušate češće, a ministra spoljnih poslova zamoliću da svaki put pripremi opravdanje za vas, za Šolaka i Đilasa lično", rekao je Vučić. Kasnije je na pitanje novinarke Pinka "kome se pravda", rekao da se ne pravda nikom, već da se šalio.

Vi ne biste došli da nije zanimljiva, vama sa N1 posebno, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije i upitao da li je mali povod za konferenciju dolazak Angele Merkel, Ursule fon der Lajen, poseta Redžepu Erodganu ili Višegradskoj grupi.

Povezano:

One koji sazivaju konferencije za novinare o tome kako sada PKB propada, a u njihovo vreme je bio divan, nikad ne pitate da li ih sa razlogom organizuju, rekao je Vučić i upitao kada su ga čuli da govori o Crnokj Gori i o napadima na Srbiju posle ustoličenja mitropolita Joanikija. Na konstataciju novinara N1 da je o svemu tome govorio u Jutarnjem programu TV Prva, Vučić je rekao da je važno da ga je tada pratio, dodajući da je smatrao da treba da se obrati svima.

Vučić je ukazao da što se tiče puteva, autoputa i pruga, koji će ostati iza njega, sadašnja opozcija neće moći da ofarba ni „one bele linije“.

Dok sam živ boriću se protiv onih koji su Srbiju razarali i koji sada pokušavaju da razore, poručio je.

Već dele fotelje u Beogradu, prave račun bez krčmara

Što se tiče drugog kruga predsedničkih izbora, Vučić je rekao da je još daleko i prvi krug, dodavši da vidi da već dele fotelje po Beogradu i da prave račun bez krčmara, a narod je krčmar.

Vučić je rekao da opozicija „ima ogromnu moć, novac i medijsku snagu“, jer i samu govore da su njihovi „tajkunski“ mediji najgledaniji, a novine najčitanije.

Ko će naš kandidat da bude – otom potom, nadam se da će časno da im se suprostavi i uđe možda i u drugi krug, što nije malo, veliki je uspeh za nas koji imamo tako malo snage, moći i tako malo podrške spolja, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar