Vučić na Sretenjskoj akademiji: Srbija danas nema prava na igru i avanturizam

Vesti 15. feb 202309:41 > 10:53 137 komentara
Milan Nikić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kragujevcu, na obeležavanju Dana državnosti, da je država danas ugrožena i da Srbija nema pravo "da se igra, da se ponaša neodgovorno i neoziljno".

Pročitajte još:

U ovakvim trenucima je najvažnije da budemo zajedno, okupljeni i jednstveni u nameri da očuvamo državu, rekao je predsednik Srbije.

„I to nema veze sa političkim partijama, to ima veze sa onim što je biće srpskog naroda, i svih drugih naroda Srbije, da razumemo da imamo nešto što je sveto, a to je naša država Srbija“, kazao je Vučić.

On je u Kraguejvcu poručio da rađanje svake države i borba za državnost „u neku ruku jeste avanturizam“, ali jednom kad državu imate, onda više nikada nemate pravo na avanture.

„Dakle, nema igre, nema avanturizma, potreban nam je odgovoran i ozbiljan pristup. Pristup koji znači čuvanje mira i stabilnosti, jer su nam potrebna deca u budućnosti“, rekao je.

Predsednik je istakao da „srpskom narodu u centralnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i onima koji žive u drugim državama“, prava i budućnost može garantovati samo „demokratska, suverena i slobodna“ Srbija.

„Ne može za njih njihova prava i njihovu budućnost da izbori nikakva ‘Kozačka skupština’, nikakve prazne parole, nikav lažni a glasni patriotizam i nikakvi divlji pozivi na novi krug rata i smrti“, rekao je Vučić čitajući Sretenjsku besedu u Kragujevcu

Milan Nikić
Milan Nikić
Milan Nikić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare