Vučić nakon protesta: Uhapšeno više od 35 siledžija

Vesti 24. dec 202323:11 27 komentara
AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom večerašnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda teško povređeno dvoje policajaca, a više njih lakše, kao i da je uhapšeno više od 35 "siledžija".

„Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će biti tokom noći i jutra biti pohapšena“, rekao je Vučić za televiziju Pink nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naveo je da su dva policajca teško povređena, a više njih lakše.

„Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, večeras je pokušano „nasilno zauzimanje državnih institucija“, a postoje dokazi da je sve „bilo pripremano“.

„Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. Niko nema pravo na uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške telesne povrede našim policajcima“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić zakazao je sutra za 15 sati sednicu tog tela.

POVEZANE VESTI

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare