Vučić: Nastavak trenda dogovora i realizacije investicionih projekata

Vesti 09. okt 202213:56 komentara
aleksandar vučić
Tanjug/AP/Petr David Josek

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je protekla sedmica bila izuzetno važna za Srbiju, te ukazao na nastavak trenda dogovora i realizacije velikih investicionih projekta koji "jačaju domaću privredu i prosperitet društva".

On je na Instagramu napisao da Srbija radi sa najvećim svetskim ekonomijama i podsetio da je nemački gigant MTU otvorio novu fabriku u Srbiji, a da je sa japanskim kompanijama dogovoreno intenziviranje saradnje.

Na regionalnom planu, kako je rekao, „sa prijateljima iz Mađarske i Austrije“ dogovoren zajednički rad na jačanju bezbednosti, a na evropskom nivou, prvi put u prisustvu lidera sa celog kontinenta, na skupu u Pragu tražena su rešenja za zajedničke i nikad teže izazove.

Naveo je da ga u svim tim kontaktima rukovodi jedno i da je to interes Srbije.

„Mi smo uvek radili ono što je najbolje za našu zemlju i uspevali smo da odolimo teškim izazovima sa bilo koje strane“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, u narednim sedmicama biće nastavljen rad na prosperitetu Srbije.

„Naučili smo da trpimo pritiske i nikada nećemo dovesti Srbiju u opasnost, već nastavljamo rad na njenom opstanku i prosperitetu i u nedeljama koje su pred nama“, napisao je on.