Vučić: Ne očekujem reakciju međunarodne zajednice zbog ponašanja ROSU

Vesti 16. mar 202214:05 13 komentara
Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne očekuje reakciju međunarodne zajednice zbog akcije specijalne kosovske policije u Štrpcu i dodao da veruje da će ta akcija biti objašnjena navodnom borbom protiv korupcije i kriminala.

Povezane vesti

„A njihov cilj je da očiste Sirinićku župu, da Srbi ne bi mogli da ostanu na jugu Kosova. A sve je to skriveno iza lažne brige za poštenje u upravljanju Brezovicom“, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

On je dodao da je njemu to sve odavno jasno.

„A da li da očekujemo da neko nešto kaže – pa nemojte da ste naivni i da očekujete tako nešto“, rekao je on.

Vučić je rekao da je sutra 18 godina od pogroma Srba u martovskom nasilju na Kosovu 2004. godine i da samo treba pogledati koliko je Albanaca u tom periodu odgovaralo za ubistva, uništavanje crkava i imovine.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije da je specijalna kosovska policija u okviru akcije „Brezovica“ ušla u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, kao i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i da su njeni pripadnici pretresali srpske kuće, uznemiravali meštane i blokirali rad opštine.

Objavljeno je da je akcija „Brezovica“ usmerena na nelegalno izdavanje gradjevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“ na području Brezovice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare