Vučić: Neće biti tužbe zbog serijala „Vladalac“, advokat će je povući

Vesti 17. mar 202311:37 147 komentara
Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga "jutros obavestili" da je "po tužbi advokata po generalnom ovlašćenju" zakazano suđenje protiv autorki filma "Vladalac" i dodao da će tužba biti povučena. „Obavestili su me da je po mojoj tužbi zakazano suđenje protiv nekih novinara i producenata, zbog uvreda koje su na moj račun izneli u onom filmu Vladalac. Gde sam negativno rođen, kriminalac, svakakav“, rekao je Vučić.

On je na Instagramu objavio da u poslednjih 11 godina nije podneo tužbu ni protiv jednog novinara.

„Niti sam to učinio ovog puta, to je uradio advokat po generalnom ovlašćenju, i istog trenutka će povući tužbu, jer ja to ne radim. Ne radim zato što oni nisu mogli da unište ni moju čast, niti da naškode mom ugledu, jer taj ugled i nemaju. A to može samo da uradi onaj ko ima ugled, i ko govori istinu“, rekao je Vučić.

„Danas imamo pametnija posla da u Sremskoj Mitrovici u šest sati govorimo o budućnosti Srbije“, naveo je.

Izvor: Tanjug

On je napisao i da „ugled možete sami da uništite, u tome može da vam pomogne onaj ko ugled ima, a ne onaj ko ugleda nikada nije imao“.

„Zato, neće biti nikakve tužbe protiv onih koji sebe nazivaju novinarima, a koji su iznosili najgore neistine protiv mene i porodice“, napisao je Vučić.

FoNetu je ranije danas iz produkcije JSP potvrđeno da je predsednik Srbije podneo je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dve emisije serijala „Vladalac“, emitovane februara 2020. godine na televiziji N1.

U tužbi se navodi da su mu tužene „nanele teške duševne bolove i patnju“, te povredile „visoko rangirani ugled i čast“, kao i da je „osetio strah visokog intenziteta“, jer je serijal „Vladalac“ predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsednika Srbije, prenosi TV produkcija JSP.

Ročište na kom je  trebalo da svedoče novinarke Jovana Polić i Sanja Lončar, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazano je za 11. april 2023. godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Jovana Polić je nakon vesti o podizanju tužbe navela je da veruje da je ovo Vučićev način da zastraši i ono malo novinara i medija koji imaju hrabrosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare