Vučić negira da pravi tajne skupove SNS, Vlajić tvrdi – mobilizacija stranke

Vesti 17. jul 202119:25 > 19:58 87 komentara

Posle niškog Čaira, za manje od 24 sata naprednjaci su se masovno okupili i u novosadskom Spensu. Mediji nisu dobili poziv, ali predsednik SNS-a Aleksandar Vučić poručuje da to nisu tajni skupovi, već obični sastanci. Komentarišući ta okupljanja novinar Đorđe Vlajić ocenjuje da Vučić tačno zna kada će i koji izbori biti održani i da je započeo postupak mobilizacije stranke.

Nije bio pitan, ali je predsednik u četvrtak posle otvaranja Doma zdravlja u Borči, ipak najavio gde će ovog vikenda, kako je objasnio, „trčati po Srbiji“ i raditi s narodom:

„Izvinjavam se što se trudim da stignem svuda, da vas obavestim – sutra idem u Niš, prekosutra i Novi Sad i Beograd, u nedelju opet negde idem…“

povezane vesti

Međutim, zvanično nije pozvao medije da „trče“ s njim po niškom Čairu, novosadskom Spensu i beogradskoj Hali sportova. „Trčali“ su samo pozvani naprednjaci i angažovana javna preduzeća i službe. Lider SNS-a je za lokalnu nišku televiziju, prenose „Južne vesti“, izjavio da je to nije bio nikakav tajni skup, već običan sastanak sa šest hiljada ljudi.

„Očigledno, Vučić zna kada će biti izbori i koji izbori i priprema svoju stranku, pa je u postupku mobilizacije. Vučić je u permanentnoj predizbornoj kampanji ali je ovo sada jedno ozbiljno pojačanje. Istovremeno, iskorišćen mehanizam da se na kašičicu puštaju informacije preko vlasti lojalnih medija, tako da će javnost saznati samo ono i na način na koji odabere Vučić“, ocenjuje novinar Đorđe Vlajić.

Naši sagovornici zaključuju da su naprednjaci i ovoga puta, uobičajeno, insistirali na demonstraciji veličine i moći te stranke, iako su i pitanju unutarstranački poslovi.

„Postoji potreba da se napravi jedinstvo unutar partije i da se to jedinstvo učvrsti jer dolazi puno poslova – izbori, referendum oko ustava i poslednje krize u SNS-u“, kaže koordinator Političkog saveta organizacije „Ne davimo Beograd“ Đorde Pavićević.

Istovremeno, okupljanje i u redovima koalicionih partnera – proslavio se 31 rođendan. Lider socijalista kaže da predvodi najstariji politički brend u Srbiji i poručuje Vučiću da sledećeg proleća može da računa na SPS.

„Današnja Srbija se kao nebo i zemlja razlikuje od one Srbije iz 2012. Zajedno sa našim partnerima iz SNS u raznim modalitetima o kojima ćemo razgovarati, pobedićemo sve naše neprijatelje i neprijatelje Srbije na sledećim izborima“, poručuje Ivica Dačić.

A pre izbora, Vučić je najavio i stranačku skupštinu, na kojoj bi prema njegovim rečima redovi naprednjaka trebalo da se očiste i osveže, a i lojalnost pojača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare