Vučić negira veze s Radoičićem i Veselinovićem, novinarima tu ima nešto čudno

Vesti 01. okt 202119:15 > 19:30 44 komentara

Da li i koliko dobro predsednik Srbije poznaje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i kontroverznog biznismena - Zvonka Veselinovića? Aleksandar Vučić kaže da nisu u konktaktu. I to je ponavljao više puta. Radoičić i Veselinović su, ipak, među uticajnijim ljudima na severu Kosova, a istraživački novinari podsećaju i na neposredne kontakte brata predsednika države sa Veselinovićem.

Dan nakon što je potpredsednica Stranke Slobode i pravde – Marinika Tepić u javnost iznela saznanja da je predsednik Srbije „upao“ na mere legalnog prisluškivanja zbog komuniciranja sa, kako je navela, kriminogenim licima – Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, Aleksandar Vučić tvrdi da su u pitanju najbrutalnije laži, jer broj telefona pomenutih osoba nema ni u svom imeniku.

Povezane vesti

„Ja, pravo da vam kažem, mislim da sam dva puta video na Kosovu i Metohiji Zvonka Veselinovića i uvek o tome javno govorio, mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj upisan u svom aparatu… Možda da je bilo neko drštvo oko Kosova pa da sam sa nekim razgovarao, pa da je bio prisutan, ali i to ne verujem. Mislim da nikada u životu nisam razgovarao sa Milanom, nikada nisam razovarao osim ako je bio prisutan na sastancima kada ja prenosim poruke ljudima sa Kosova i gde sede predstavnici Srpske liste, pa mi se oni svi obraćaju. Nikako drugačije“, rekao je Vučić.

Hipotetički: čak i da je razgovarao sa njima – predsednik Srbije u tome ne vidi problem. I ovo nije bio prvi put da se Aleksandar Vučić distancira od poznanastva i sa Veselinovićem, ali i sa Radoičićem koji je potpredsednik Srpske liste.

Sećanje o potencijalnim susretima mogu da osveže arhivski snimci: kamere su zabeležile da je Radoičić bio prisutan najmanje jednom na sastaku sa Vučićem – u Klubu poslanika 2018. godine.

Urednica portala KosSev, Tatjana Lazarević za N1 kaže da se za Veselinovića i Radoičića na severu Kosova veruje da svoj uticaj „crpe“ iz veoma bliskog odnosa sa državnim vrhom i SNS-om.

„Još od ubistva Olivera Ivanovića kada se zapravo zakotrljalo ime pre svega Milana Radoičića, ali i Zvonka Veselinovića, on je vrlo često isticao da sa njima nije u kontaktu – ima perioda kada je to ignorisao, ali je imao periode i kada je vrlo direktno negirao da je sa njima u kontaktu. Ovde na severu postoji mišljenje da se oni i jedan i drugi zaista vide kao ljudi koji su vrlo bliski SNS i vrlo bliski državnom vrhu“, navodi Lazarević.

O neposrednom kontaktu i bliskosti Zvonka Veselinovića i brata predsednika države – više puta su pisali istraživački novinari BIRN-a, KRIK-a, a u prilog tome objavljivali i fotografije – jedan selfi, jednu sa salaša, pa sa Kopaonika…

„Čak i tada kada smo mi to objavili predsednik je rekao: ‘Imam i ja fotografije sa Zvonkom Veselinovićem, zašto ih niste našli?’ Jeste sada ovo iznenađujuće da tvrdi da ih nikada nije video. A osim njegovog brata, njegov kum – Nikola Petrović dosta vremena provodi i sa Zvonkom Veselinovićem i sa Milanom Radoičićem, o čemu svedoče i fotografije koje su mediji već objavljivali“, ističe Bojana Pavlović iz KRIK-a.

Izjave predsednika države zvuče neobično i zato što je – podseća Pavlović – javnost za Milana Radoičića čula upravo od Vučića, koji ga je opisao kao „čoveka koji brani srpski narod i ognjišta na severu Kosova“.

Iako tvrdi sa njim gotovo nikada nije razgovarao – Vučić je više puta stao i u odbranu Radoičića rečima da „nije cvećka“, ali da ima dokaze da nije umešan u ubistvo Olivera Ivanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare