Vučić: Nema napretka u implementaciji obaveza preuzetih od strane Prištine

Vesti 20. apr 202213:43 > 18:55 22 komentara
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, a posebno o značaju Briselskog sporazuma koji je potpisan pre devet godina, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Kako se navodi, Vučič je rekao da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, a da i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela Priština, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština i dodao da Srbija očekuje da se postignuti dogovori poštuju i primene u punoj meri.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da će nastaviti da se u potpunosti angažuje na nastavku dijaloga pod okriljem Evropske unije bez daljeg odlaganja, dodavši da članice EU očekuju da dve strane implementiraju sve što je dogovoreno u okviru procesa dijaloga u poslednjih deset godina, stoji dalje u saopštenju.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija podržava aktivnosti, napore i namere Miroslava Lajčaka da se politikom kompromisa dođe do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja, u želji da se pokaže razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo za nacionalne interese Albanaca.

On je zahvalio Miroslavu Lajčaku na posvećenosti, dodajući da je on u Srbiju uvek dobrodošao, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare