Vučić nemačkom izaslaniku: Neće biti nezavisnog Kosova onako kako ga planirate

Vesti 01. okt 202213:49 186 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nemačkom izaslaniku za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da "neće biti nezavisnog Kosova" onako kako to Berlin planira.

Prethodno je nemački diplomata izjavio kako u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu, neće biti dopuštemo stvaranje „nove Republike Srpske“.

„Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, dobro je da je to gospodin Saracin javno rekao. Ja mogu njemu da poručim, a izuzetno ga cenim, neće biti ni nezavisnog Kosova kako ga planirate“, rekao je Vučić u Sofiji odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

Upitan za naslovnu stranu hrvatskog nedeljnika Ekspres koji ga je uporedio sa Adolfom Hitlerom, Vučić je rekao da je to sloboda medija i da „svako može da objavi šta hoće“.

„Ipak, jedna stvar mi je zaparala uši. Zamislite da oni koji su Hitlera dočekivali s cvećem govore to onima koji su se protiv njega borili od prvog dana. To više govori o onima koji su to napravili“, kazao je predsednik Srbije.