Vučić: Nije dogovoren sastanak s Kurtijem, Radoičić ima pravo da živi gde želi

Vesti 06. jul 202214:02 > 16:23 19 komentara
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje da će se sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, rekavši da to "nije tačno" i da ga "niko nije pitao", ali da on ne beži ni od jednog sastanka, a da je dosad "uglavnom" Kurti bežao sa sastanaka.

Upitan da prokomentariše video obraćanje Milana Radojičića iz Leposavića, Vučić je rekao da ga ne zanima kako je ta njegova poruka primljena i da smatra da on ima pravo da boravi ili živi gde god želi.

„A gde bi trebalo da bude Radoičić, koji je sa Kosova? Ili biste od nas voleli da naredimo ljudima da se povuku sa severa Kosova u centralni deo Srbije? Gde je Radoičić, na Kosovu ili ne, to je njegova privatna stvar. Nema veze sa državom niti je imalo. Jel hoćete da ga proterate? Jel to smisao i vaša ideja?“, upitao je Vučić.

On se usprotivio tome što pojedini mediji Radoičića nazivaju „kontroverznim biznismenom“.

„Radoičić se javio iz Leposavića, da se vratio i da će biti tu. Pitajte njega kakvu je poruku hteo da pošalje i kako je ta poruka primljena. On se slikao u Leposaviću jer živi na Kosovu. Ima pravo da živi gde hoće“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da je zadovoljan zbog toga što Evropski parlament nije prihvatio predlog da se prekinu pregovori o pristupanju sa Srbijom zbog stava o ratu u Ukrajini, ali da će zvanični Beograd i dalje nastaviti da se ponaša u skladu sa interesima države.

„Bilo je pokušaja pojedinih poslanika u EP da se izglasa prekid pregovora sa Srbijom. Nama je drago što to nije izglasano, jer bi bilo pogrešno, i hvala većini u EP koja to nije prihvatila. Ali ja sam jednom rekao – svako neka radi svoj posao. Ako misle da treba nekoga da molimo za nešto – nećemo“, rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma važno da Srbija bude na evropskom putu ali da je takođe važno da ima slobodu i pravo da razmišlja o svojim interesima.

Vučić je rekao da mu je sve teže da razgovara sa mnogim ljudima na svetskoj političkoj sceni, jer mnogi od njih smatraju da su u ratu i da nema razgovora čak ni o nekim očiglednim stvarima.