Vučić novinarki N1 rodom s Kosova rekao da „ne govori o narodu na KiM“

Vesti 01. apr 202312:16 95 komentara

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ponovo se nije svidelo pitanje Televizije N1 o registarskim tablicama, a novinarki rodom sa severa Kosova, a čiji roditelji žive tamo, i koju je zanimalo šta će biti ako Srbi ne zamene srpske registarske tablice, rekao: "Nemojte da govorite o našem narodu na Kosovu".

Istekao je rok za (pre)registraciju vozila sa srpskim na kosovske tablice uz olakšice na Kosovu. To je kod ljudi stvorilo paniku, a zbog toga što nemaju jasne smernice šta da urade sa svojim automobilima, piše u petak portal Kossev.

POVEZANE VESTI

U međuvremenu je zapaljeno pet automobila sa RKS tablicama u Zubinom Potoku, severnom delu Mitrovice i Zvečanu.

Na pitanje N1 šta da očekuju Srbi, kakve odgovore od njega, rekao je:

„Ne očekuju uvek od mene odgovore. Već se vi trudite, makar sto puta ponavljali iste laži, iste floskule, da nešto uradite protiv mene. Nemojte da govorite o našem narodu na Kosovu, zna naš narod da to nema veze sa mnom, već sa Kurtijevim nepoštovanjem sporazuma koji je napravio“.

Vučić je ponovo oštrim tonom odgovarao novinarki N1.

„Podsetiću vas, juče ste mi to isto pitanje postavili u Novom Pazaru, i ja nemam problem s tim, imam problem s realnošću u kojoj neko diskriminiše srpski narod i ne da Srbima mogućnost da imaju ono što je dogovoreno. I Peter Stano potvrđuje svaku moju reč i kaže da je sporazum oko tablica vremenski neograničen i da nema rokove. Šta očekujete od mene da uradim: da uđemo tenkovima, a onda biste rekli – vratio si nas u 90-te. Ako se borim pregovorima, onda – pa kao što vidiš, nije dovoljno“, kazao je.

I nije mu bilo pravo „što se postavljaju pitanja koja nemaju veze sa autoputem“.

„Danas ste došli na otvaranje 10 km autoputa u gradu gde ga je najteže napraviti, ali za to nema pitanja, jer građani Srbije ne smeju da vide pozitivne promene, nego kad će kanalizacija, biće protest…“, izjavio je.

Kosovo i Srbija su 23. novembra prošle godine postigli sporazum o okončanju spora oko registarskih oznaka automobila na severu Kosova.

Vlada Kosova smatra da su srpske tablice kosovskih gradova (KM, PE, PR, UR, PZ, ĐA, GL) nelegalne.

Portal KoSSev je naveo da je tokom 2022. na severu Kosova zapaljeno najmanje 15 vozila.

Komentari (95)

Vidi sve komentare