Vučić o Belivuku: Optuženi za najteža dela imaju pravo da se brane lažima

Vesti 08. mar 202222:25 > 09. mar 2022 07:34 26 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući navode Veljka Belivuka da želi da bude svedok saradnik za više afera, da optuženi za najteža krivična dela imaju pravo da se brane lažima.

Uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio se da bude svedok saradnik u slučajevima ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i smrti političara Vladimira Cvijana, kao i rušenja u Savamali, nezvanično saznaje N1.

Pročitajte još:

„Da li stavrno mislite da sam ja ubio nekoga od njih? Mislite li da postoji neki čovek u Srbiji koji u to veruje, mislite li da neko od njih veruje“, kazao je Vučić za TV B92.

Komentarišući izjavu penzionisanog policajca Gorana Stamenkovića koji je do sada jedini osudjeni za rušenje u Savamali, da je od države dobio naknadu za priznanje krivice, Vučić je naveo da „kada neko slaže, mora da slaže još dva puta“.

„Da li stvarno mislite da je moguće da predsednik Republike učestvuje u ubistvima, u rušenju ne znam čega? Da su mi rekli, sam bih seo u bager i porušio to u po bela dana, a ne noću, da napravim Beograd na vodi, najlepšu promenadu“, dodao je on.

Vučić je ocenio da je Beograd na vodi najlepši deo glavnog grada i dodao da bi voleo živi da tamo ali da to sebi ne može da priušti.

„Da se nismo pridružili osudi Rusije, ne bismo imali pravo da ističemo da je Kosovo deo Srbije“

Predsednik Vučić je izjavio da Srbija ne bi imala moralno pravo da ističe da je Kosovo njen deo da se nije pridružila osudi invazije Rusije na Ukrajinu u okviru Ujedinjenih nacija.

Komentarišući navode opozicije da je Vučić doneo odluku da se Srbija pridruži osudi Rusije jer je ucenjen od Zapada, on je za TV B92 kazao da nikada ništa nije ukrao, da nema račune u inostranstvu i da njega niko ne može da ucenjuje.

Vučić je rekao da je Srbija „jedina zemlja u Evropi“ koja se nije našla na ruskoj listi neprijateljskih zemalja.

„Sačuvaj me Bože takve hrabrosti pa da prodjemo kao 2004, 2008. i svih onih godina kada su oni (sadašnja opozicija) vladali“, naveo je Vučić.

Dodao je da je najvažnije da Srbija sada sačuva mir i stabilnost.

„Svakoj krizi sam pristupao smireno i odgovorno“

Govoreći o ocenama opozicije da je on „gospodar panike i histerije“, Vučić je kazao da je u svakoj krizi pristupao smireno, odgovorno i marljivo.

„Da li smo pravili greške – jesmo. Pre šest meseci je trebalo da pratimo samo šta je Kina radila, a sad nismo uspeli da nabavimo sve po najnižim cenama“, dodao je on.

Vučić je naveo da banke u Srbiji nemaju problema sa likvidnošću, da je dinar „apsolutno stabilan“ i da su devizne rezerve na „istorijskom maksimumu“.

„Uskoro neću biti predsednik SNS“

Izjavio je i da uskoro više neće biti predsednik Srpske napredne stranke (SNS).

„A da li ću biti predsednik Srbije, to je druga stvar“, kazao je Vučić za TV B92.

Vučić je naveo da će, ukoliko dobije drugi mandat, biti predsednik svih gradjana bez političke pripadnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare