Vučić: Izveštaj EU obaveštajaca uvredljiv za opoziciju, ne treba svemu verovati

Vesti 08. jun 202215:40 27 komentara
ALEKSANDAR VUČIĆ
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su navodi iz navodno poverljivog dokumenta evropske obaveštajne službe koji je objavio Radio Slobodna Evropa (RSE), pre svega uvredljivi za ljude koji se pominju u njemu i da njega nije briga za takve izveštaje.

Vučić je u Ohridu na pitanje novinara da prokomentariše navode iz dokumenta da je lider Stranke slobode i pravde „trojanski konj“ koji izaziva razdor među opozicionim strankama, odgovorio da je to sve uvredljivo i nevažno.

Pročitajte još:

„To govori kakvi su njihovi odnosi u opoziciji“, naveo je Vučić i dodao da isti oni koji su kada je bio bojkot izbora, govorili da „ne učestvuje jedina opoziciona stranka“, sada su „promenili priču“.

Dodao je da ne treba verovati svakoj reči iz takvih izveštaja.

Stranka slobode i pravde (SSP) uputila je dopis komesaru za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu u kojem traži da potvrdi autentičnost poverljivog dokumenta evropske obaveštajne službe koji je objavio Radio Slobodna Evropa (RSE) i u kojem je navedeno da obaveštajne informacije o Đilasu pokazuju da postoje indicije o „zakulisnoj saradnji sa Vučićem i njegovoj ulozi ‘trojanskog konja’ koji izaziva razdor medju opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare