Vučić o hapšenju Vračaraca: Neki od njih su želeli moju a neki i smrt moje dece

Vesti 11. nov 202215:23 261 komentara
Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da nije upoznat sa svim detaljima hapšenja 17 saradnika kavačkog klana, takozvanih "Vračaraca".

„Ne znam sve detalje. Znam da imaju, ne samo kroz svedočenje nekog od zaštićenih, a okrivljenih, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno kao jasni i nedvosmisleni dokazi preko Skaj aplikacije“, rekao je.

Kako je rekao, ti ljudi se vezuju uglavnom za pripreme ubistava i poslove sa narkoticima.

„Reč je o ubicama koji su sladostrasno želeli, neki moju, a neki i smrt moje dece. I neke druge ljude su stavljali na listu. Nije moja bezbednost ugrožena, ugrožena je bezbednost našeg naroda na Kosovu“, naglasio je Vučić.

Podsetimo, u zajedničkoj akciji BIA, SBPOK, beogradske policije, SAJ, Žandarmerije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz saradnju sa EUROPOL, u ranim jutarnjim časovima uhapšeno je 17 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. Vračarci, koju predvode N. V. i U. P, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Dodaje se da je ova organizovana kriminalna grupa vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. Kavači, na čijem čelu su R. Z. i S. K.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare