Vučić: Izbori bi mogli da budu 17. decembra

Vesti 27. sep 202322:31 > 22:43 54 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogu da budu 17. decembra.

„Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu idjeu, mi smo spremni za izbore od 17. decembra. Da, mogu da budu, ići ćemo tada, mi znamoida su oni favoriti i za izbore u Srbiji, oni to nazivaju rušenjem Vučića“, rekao je predsednik Srbije.

Kako je naveo, biće zajedno parlamentarni, i pokrajinski i beogradski „i u još nekim opštinama svakako“.

„Ja sam razgovarao sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, dogovorili smo se kako će da se predstave rezultati za Beograd, on će voditi tu listu, to je predlog Miloša Vučevića“, dodao je Vučić.

Na pitanje da li bi SNS mogao posle izbora da uđe u koaliciju sa nekom od opozicionih stranaka, a ne sa SPS-om, Vučić je rekao da misli da to nije realno.

„Mislim da, i ono što je važno, kada nekome kažete snalažljivi su i uspešni i opstaju, kao da mu kažete vi ste nemoralni na političkoj sceni. Ja verujem da SNS o tome vodi računa i da imaju dovoljno morala da se sa time ne igra. Nije važan opstanak na vlasti“, rekao je Vučić, a preneo RTS.

Dodao je da ako SNS izgubi poverenje, da će i on morati da postavi pitanje poverenja kao predsednika Republike, jer je bio njihov kandidat.

Podsetimo, predsednik Srbije najavio je u obraćanju novinarima u Njujorku da će odmah po povratku u Srbiju početi da piše odgovor na zahtev koji su podneli predstavnici opozicije koji organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, a u kojem traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.