Vučićevo izvrtanje činjenica u reakciji na medijski mrak i N1 i Nova S

Vesti 06. dec 202217:58204 komentara
Izvor: Ilustracija: N1 -Pixabay/ Bruno /Germany

Televizije N1 i Nova S, umesto programa, od ponoći emituju telop sa crnim ekranom na kome je ispisana i jasna poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija". Jedno od pitanja koje je novinar Pinka uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Tirani bilo je u vezi s tim, a on i ovoga puta, kada su u pitanju N1 i Nova S, nije propustio da u svom izlaganju i "analizi" ne izvrne činjenice.

Podsetimo, deo građana na društvenim mrežama, ali i poslanici dela opozicije podržali su Nova S i N1. Naime, oni su na današnjoj sednici ustali i podigli crne papire sa napisom: „Mrak u Srbiji bez slobodnih medija“.

Vučić je, odgovarajući na pitanja nakon samita u Tirani, rekao da treba istaći da su N1 i Nova S same zamračile svoje kanale.

Povezano:

„Ako oni sami kažu da imaju problema sa slobodom izražavanja i da ne mogu da govore, onda je to problem za njihovog vlasnika što im ne dozvoljava, jer ne verujem da se oni bore za za vas. Vi se ne žalite da imate problema u izražavanju. Ako se bore za sebe, onda je to ozbiljan problem, moramo da razgovaramo i vidimo zašto im vlasnik ne dozvoljava da na slobodan način iskažu svoju volju i na profesionalan način se odnose prema obavezama“, izjavio je predsednik govoreći zapravo o medijima koji profesionalno rade svoj posao, bez te vrste pritiska koju spominje i u, suštini, potpunosti zamenjujući teze.

A zatim je otišao i korak dalje, na sebi svojstven način… „A zašto – pa vi kao ne znate zašto danas. Ne mogu da vam objasnim koliko je to bila važna tema i koliko se neko potresao što i fudbalski i medijski i kakav god hoćete tajkun bi još malo para negde da uzme, pa mu sad treba da obezbedi svoju imovinu i kapital. Ništa posebno. Ali sam saglasan da treba da se razgovara o medijskim slobodama, pogotovo na tim medijima, gde je očigledna nesloboda i očigledno da postoje loši i neuspeli pokušaji imitiranja i Mile Štule i drugih iz nekog davno zaboravljenog perioda“, ocenio je Vučić u pokušaju da bude i analitičar medija, naravno bez potrebe da se osvrne na realno stanje u medijskom prostoru.

Komentari

Vaš komentar