Vučić o napadu Bjelogrlića na Antonijevića: Nije normalno da se neko raduje

Vesti 23. avg 202122:19 > 23:43 239 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug / Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u slučaju napada glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na režisera Predsaga Antonijevića u Nišu, policija uradila svoj posao i da tužilaštvo i sudovi treba da urade svoje, ali da se nasilju "mora stati u kraj".

Vučić je na televiziji Hepi kritikovao one koji su podržali Bjelogrlića i rekao da „nije normalno da se neko raduje što je prebijen čovek“, ali nije želeo da komentariše razloge tuče niti da „kritikuje Bjelogrlića“.

Povezane vesti

„Kao oni koji su se radovali kad je Đinđić ubijen, što nije normalno ili kad je Milošević ubijen ili umro, tako ni ovo danas nije normalno“, rekao je Vučić.

On je rekao da se godinu dana protestovalo zbog napada na funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića u Kruševcu uz ocenu da je napad na njega bio višestruko slabiji, te dodao da je bilo jasno da to „nije bio pravi razlog za proteste“.

„Svakom se desi da uradi glupost ali mora da snosi posledice i nasilju se mora stati u kraj i naslnicima se mora stati u kraj“ rekao je Vučić.

Kritikovao je i predstavnika festivala koji je rekao da Antonijević nije bio pozvan na festival i pitao „ko je Borka zvao u Kruševac“, odnosno ocenio da to ne sme biti opravdanje.

Srbija neće štititi ratne zločince

Srbija neće štititi ratne zločince, poručio je predsednik Vučić i da istakao da želi da razgovara racionalno sa Bošnjacima i da je potrebno da Srbi i Bošnjaci jedni druge razumeju, jer Srbija razume njihovu bol zbog Srebrenice, a Bošnjaci bol zbog Drugog svetskog rata i žrtvava u Podrinju.

Govoreći o slučaju Dušana Kornjače, Vučić je rekao da Srbija nema pravo da ga hapsi i da u Bosni i Hercegovini znaju da to nije formalno-pravno moguće, pa „koriste tajkunsku televiziju N1 da ona kao to traži“.

„Nikada niko u Srbiji neće štititi ratne zločince, Srbija i BiH imaju sporazum, ali po tom sporazumu je jasno da BiH neće da izručuje one koje goni Srbija, ni Srbija one koje goni BiH“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da zbog toga BiH ne želi da izruči Nasera Orića, kojeg Srbija i dalje traži.

On je dodao da nije normalno vikati „Nož, žica, Srebrenica“, ali ni „Žuta kuća“.

„Hajde da to prevaziđemo i da kažemo da to nije normalno, bar dotle da dođemo“, rekao je Vučić.

Traže moje slike s Belivukom, ali takvih fotografija nema

Vučić je izjavio i da je ono što se radi sa fotografijom ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i vođe jedne navijačke grupe „smešno“.

„Kao evo vam slika, kao to je dokaz da je Vulin mafijaš“, rekao je Vučić i dodao da fotografija ne dokazuje ništa, da traže i njegove slike s optuženim za veliki broj ubistava Veljkom Belivukom, ali da takvih fotografija nema.

On je dodao da se ponašaju kao da su svi „idioti u državi“, dodavši da znaju ko šta radi i ko je već mesecima tražio Vulinove slike.

Nada da Šmit ima više takta

Vučić je izjavio i da će sa novim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom razgovarati kada bude mislio da je vreme za to, a da se nada da će on imati više takta od prethodnika i da će želeti da čuje i srpsku stranu, posebno Republiku Srpsku.

Rekao je da ga niko ne pritiska da razgovara sa Šmitom, koga poštuje, da je već razgovarao ranije sa njim i da razume i njegovu poziciju i poziciju člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i Republike Srpske, ali da oni moraju da razumeju poziciju Srbije.

Dodao je da će reći Šmitu da smatra da je korišćenje Bonskih ovlašćenja loše i da bi svaka akcija protiv Dodika bila katastrofalna po stanje stabilnosti u regionu, dodavši da se Srbija svakako neće odreći Dodika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare