Vučić o protestu: Suva politika, bilo je maksimalno 9.000 ljudi

Vesti 08. maj 202321:21 > 22:26 691 komentara
ALEKSANDAR VUČIĆ
Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je očekivao da na današnjem protestu “Srbija protiv nasilja” čuje neke predloge, ali da su “zloupotrebljene emocije ljudi”.

Pročitajte još:

„Kažu da ispred Skupštine nije bilo ni šest hiljada, a u šetnji maksimalnih devet“, rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

On je kazao da je kao predsednik Srbije tražio da se ne organizuje ovako nešto, “ne zato što sam na bilo koji način bio uplašen ili ugrožen, već zato što sam smatrao da je to loše po zemlju”.

“Na kraju, od svih predloga sve se svelo na suvu politiku, o budućnosti naše dece nisu brinuli nijednog sekunda”, rekao je Vučić.

TV Hepi

Prema njegovim rečima, deca će biti bezbednija zbog policije u školama.

“Mislim da će se i nastavnici i deca osećati sigurnije”, kazao je Vučić.

Najavio je i da će za obnovu škole „Vladislav Ribnikar“ biti izdvojeno oko sedam miliona evra.

Predsednik je izjavio da očekuje velike probleme krajem meseca, kada je reč o briselskim razgovorima sa Prištinom, optuživši kosovsku vlast da je pokušala „na trik, prevaru“ ponovo da uzme nešto od Srbije koja ne bi dobila ništa.

Vučić je rekao da je došlo do izmena u planu implementacije, zbog čega je on odbio da ih prihvati.

Vučić je napomenuo i da je tekst u Njujork tajmsu, koji govori o klanu Veljka Belivuka i navodno vezama sa njim, predstavljao dodatnu vrstu pritiska u vreme briselskih razgovora.

„CIA te sprema, gledaj“, ilustrovao je Vučić i istakao da je njegov odgovor bio: „Poruku sam razumeo, nisam se uplašio, niti sam fasciniran budalaštinama koje ste ispisali, nastavite da lažete sa domaćim lažovima“.

POVEZANI VIDEO:

Snimak dronom protesta „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare