Vučić o sastanku s Putinom: Svakog dana se spremam, imam tremu iako mi nije prvi

Vesti 16. nov 202111:55 > 13:06110 komentara
Izvor: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će 24. novembra u Moskvi razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o nabavci gasa iz te zemlje i dodao da se nada da će za Srbiju obezbediti "najbolju cenu u Evropi".

Vučić je ocenio da će to biti „veoma važan“ sastanak za Srbiju.

„Svakog dana se spremam za taj susret. Mnogo nade polažemo u to i moram da kažem da imam veliku tremu iako mi to nije ni prvi ni drugi sastanak sa predsednikom Putinom“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Šapcu posle prikaza sposbnosti pripadnika Vojske Srbije.

Ocenio je da je na globalnom nivou u toku „velika borba za sve energente“ i da struja i gas danas postaju „neka vrsta novog zlata“.

„Nemačka je za 18,7 odsto povećala cenu gasa za građanstvo. Da li je cena gasa 350 ili 950 dolara nije samo pitanje koliko će građani da plaćaju već i pitanje privlačenja investicija. Mi strahovitom brzinom trošimo naše rezerve gasa i zato je strašno važno kao ćemo uspeti sebe da obezbedimo“, rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentarišući nastavak tehničkog dijaloga sa predstavnicima Prištine u Briselu, Vučić je kazao da ne očekuje ništa od tog susreta, „imajući u vidu ostrašćenost albanskih političkih lidera“.

Ocenio je da je razumna i racionalna poruka zvaničnika EU da dve strane moraju da poštuju dogovorene sporazume.

„Nedostaje pritisak na one koji dogovore ne poštuju, posebno onaj o Zajednici srpskih opština“, kazao je Vučić.

„Neophodan nastavak ulaganja u modernizaciju oružanih snaga“

Vučić je najavio da je neophodno da država nastavi da ulaže sredstva u modernizaciju oružanih snaga, uprkos tome što je već u prethodnom periodu nabavljena velika količina oružja i vojne opreme.

TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

„Poslednjih godina više nego ikada ulažemo u vojsku i modernizaciju. To nije lako jer što više uradite, sve više vidite nedostataka koje želite što pre da nadoknadite… Mnogo toga za Kopnenu vojsku stiže do kraja godine i verujem da će i načelnik Generalštaba i ministar odbrane biti zadovoljni“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je mnogo toga potrebno da se radi na dodatnom opremanju Rečne flotile.

„Ne samo kada su u pitanju sonari i dronovi, nego i kupovina plovila sa niskim gazom, da bi mogli da plovimo i po Moravi jednoj, drugoj i trećoj, po Tisi i Drini…“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je vežba Rečne flotila izvedena u složenim uslovima, po hladnom i vetrovitom vremenu na Savi.

„Ipak, ono što je naša najveća snaga su ljudi, vojnici, podoficiri i oficiri, koji svakoga dana treniraju i uvežbavaju se da bi, ne daj Bože, u slučaju potrebe bili u stanju da zaštite svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar