Vučić o slučaju „Palma“: Biće jezivo ako je istina, a još jezivije ako nije

Vesti 23. apr 202120:33 > 21:22 208 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dosad nije želeo da se izjašnjava o optužbama za seksualno zlostavljanje i podvođenje žena, koje je protiv Dragana Markovića Palme iznela potpredsednica SSP-a Marinika Tepić, jer smatra da to nije posao za političare, već za nadležne organe i institucije.

Vučić je u Dnevniku RTS-a rekao da su protiv Markovića iznesene suviše teške optužbe i da je lider Jedinstvene Srbije u pravu kada kaže da će ili on ili onaj ko je te optužbe izneo, morati da završi u zatvoru.

Povezane vesti:

„Kad god vidim da se političari umešaju kao u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene, jer ti političari su lagali za milion drugih stvari i ništa im ne verujem i zato bih želeo da se time bave nadležni organi“, kazao je Vučić i poručio da će policija saslušati sve – od Markovića do Tepić, kako bi se utvrdile sve činjenice.

Kazao je i da je „vrlo pametno“ to što je predmet izmešten iz Jagodine u Kraljevo, kako bi se obezbedilo da „ne bude nikakav pritisak ni na koga“.

„Ovo više nije politika, jer ako se pokaže da je istina, biće jezivo, ali ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije. Šta će, izvinite, da radi Marković, šta će da objašnjava svojoj deci, svojim unucima“, upitao je Vučić.

Komentarišući snimak svedočenja o podvođenju žena u Jagodini, koji je Marinika Tepić prikazala na svojoj konferenciji za medije, Vučić je rekao da je skrivanjem lika svedoka „napravljena predstava“, i da „svi znamo da je reč o stranačkom aktivisti“.

U Jagodini mi niko nikada nije dovodio devojke i žene

Ipak, dodao je da ne isključuje mogućnost da se nešto zaista dogodilo.

„Ako postoje žene koje će da kažu, dajte, molim vas, prijavite nadležnim organima“, poručio je predsednik države.

Istakao je i da zaštićenih nema, niti će ih biti, i da to svakako neće biti ni Marković, ni bilo ko drugi.

„Jer da je to istina, osećao bih ne najgori prezir, već mnogo više toga prema njemu, a samo pitam ko će da mu vrati život ako to nije istina“, rekao je Vučić.

Dodao je i da je četiri puta bio Markovićev gost u Jagodini, i da mu nikada niko nije dovodio devojke ili žene. Dodao je, međutim, da ne može da garantuje da se ništa nije dešavalo, jer „ne viri u tuđe postelje“, i uvek se kratko zadrži i ode.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare