Vučić obećao da će „preduzeti sve mere da zaštiti narod na KiM“, ali ne i koje

Vesti 26. dec 202221:13 92 komentara
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima na Instagramu i kazao da će "preduzeti sve mere da zaštiti srpski narod na severu Kosova", ali nije precizirao na koje mere konkretno misli.

POVEZANE VESTI

„Poštovani građani Srbije, sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Na žalost, nas nisu hteli da slušaju ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu Porfiriju zabranjen ulaz na KiM, nikada se u istoriji to nije dogodilo i baš ih briga“, rekao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Govoreći o barikadama, kaže da su one samo znak nezadovoljstva.

„Ali će i dalje da govore o srpskim barikadama koje su znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da bude svoj na svome. U skladu s tim želim da vas obavestim da jesmo u teškoj sitaciji ali ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost, i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova“, kazao je.

Naglašava da će „posle naoružavanja Albanaca i podizanja njihove borbene gotovosti“, preduzeti sve mere da se zaštiti narod i sačuva mir na severu Kosova.

Međutim, predsednik nije rekao ništa o tome koje će to mere biti preduzete.

Komentari (92)

Vidi sve komentare