Vučić očekuje podršku Gruzije u vezi sa rezolucijom o Srebrenici

Vesti 17. maj 202413:01 23 komentara
ALEKSANDAR VUCIC
Tanjug/Vlada Crne Gore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom i zamolio ga za podršku u pogledu usvajanja rezolucije o Srebrenici.

Vučić je na Instagramu napisao da je imao „otvoren razgovor sa Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni“ kog je upoznao o stavu Srbije u pogledu usvajanja rezolucije o Srebrenici.

„Ponovio sam premijeru principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu“, napisao je on.

Predsednik Srbije je dodao da je sa Kobahidzeom razgovarao o svim pitanjima od značaja za dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje.

„Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu“, napisao je predsednik Srbije u objavi

On je naveo da je premiera obavestio o dešavanjima na Kosovu i da mu se zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja njegove jednostrano proglašene nezavisnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare