Vučić odgovorio Đilasu na pitanje kada će biti beogradski izbori

Vesti 06. apr 202322:46 112 komentara
Foto: RTS/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući na RTS da predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu nije obećao ništa o tome kada će biti novi beogradski izbori, osim "kada ih bude tražio".

Na konstataciju novinara RTS da ih Đilasa sada traži, Vučić je rekao da „nije problem, dobiće ih“.

„Na jesen ili zimu, kada hoće. Ne on, nego bilo ko drugi. Morate da poštujete sve svoje političke protivnike“, istakao je Vučić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je pre nekoliko dana predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti datum beogradskih i parlamentarnih izbora, jer je Srbija na prekretnici i građani treba da se izjasne da li žele evropski Beograd i evropsku budućnost Srbije.

Đilas je na konferenciji za medije podsetio da su pre tačno godinu dana održani beogradski izbori, na kojima je SNS dobila 70.000 glasova manje od opozicije.

Vučić je tada javno obećao da će ovog aprila biti ponovljeni izbori u Beogradu, ali vidite da ih nema, rekao je Đilas.

„Građani Beograda i cele Srbije imaju pravo da donesu odluku da li žele evropski glavni grad i evropsku Srbiju ili smatraju da treba da ostanemo van evropskog kontinenta kome istorijski, civilizacijski pripadamo. Siguran sam da će na tim izborima, kad god ih Vučić zakaže, građani Beograda ali i Srbije doneti pravu odluku“, rekao je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare