Vučić: Odluku o nacionalnoj frekvenciji donosi struka, a ne tajkuni i političari

Vesti 07. maj 202111:04 > 11:15 62 komentara
TANJUG/RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluku o tome koji će mediji dobiti nacionalnu frekvenciju donosi "struka, a ne tajkuni i političari".

Komentarišući zahtev lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da se nacionalna frekvencija dodeli televiziji koja bi se po njegovim rečima, „profesionalno bavila svojim poslom“, Vučić je kazao da to govori da „neki ljudi doživljavaju politiku kao svoj privatni lopovski biznis iz koga mogu da izvuku desetine i stotine miliona evra kroz sekunde reklama i serije“.

Povezane vesti

„Kad su oni bili na vlasti, imali ste Radio-televiziju Srbije, tobožnji Javni servis, Pink, Hepi, B92 i Prvu televiziju sa nacionalnim frekvencijama. Oni su im dali frekvencije, a sad se izgleda žale na sopstvene odluke. Hvala im što su rekli da su tajkuni podržavali tajkune, tad su im Željko Mitrović i Peconi (vlasnik Hepija) bili divni, a sad im izgleda više nisu divni“, kazao je Vučić u Zvečki kod Obrenovca, gde je obišao mobilni punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Rekao je i da Uprava za sprečavanje pranja novca istražuje navode o milionskim račuma lidera SSP u inostranstvu.

„Verujem da ćemo u narednim mesecima čuti prave zaključke. Svakom je jasno da niko nije mogao da izmisli onakve stvari“, rekao je predsednik Srbije.

Upitan za reakcije opozicije na najavljeno ujedinjenje Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, Vučić je rekao da se „svi raduju“ što je SNS već „izgubila izbore“.

„Ja im čestitam na tome, a konačno ću im čestitati kad se prebroje glasovi. Za mene je volja naroda svetinja, a ne šta kažu političari i njihovi mediji“, dodao je Vučić.

„Ja sam garancija da neće biti ‘Oluje’ na Kosovu, to što su planirali neće se desiti“

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da se „ne boje jer neće biti novih ‘Oluja’ i proterivanja“, napominjući da kada on to kaže znači da je to „garancija“ i da se neće tako nešto desiti.

Pročitajte još

„Neću da se busam u prsa kao neki. Mnogo su jaki Albanci i Hrvati, ali to što su planirali neće se desiti“, rekao je Vučić, komentarišući najavu da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu, kao i da se kod Severne Mitrovice planira vojna baza kosovskih snaga.

On je najavio da će se uskoro biti u Briselu i kroz nekoliko dana se sresti sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, napominjući da Srbija želi da izbegne svaku vrstu sukoba.

Kako je rekao, najava da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu „blago rečeno“ „nije izraz poštovanja prema Srbima“, dodajući da srpski narod u kolektivnoj svesti nosi sećanje na teško stradanje u periodu od 1941. do 1945. godine.

Vučić je naveo i da će u subotu biti u Gradini, u Republici Srpskoj, gde se obeležava godišnjica proboja zatočenika iz koncentracionog logora Jasenovac.

„Oni znaju da mi Kosovo, iako su ga priznali kao nezavisno, vidimo kao deo Srbije. Može neko da proba da vas ponizi, ali samo sebe sami možete da ponizite ako se ponašate nepošteno“, rekao je Vučić, koji je naglasio da Srbija želi dobre korektne odnose sa drugim zemljama.