Vučić opet napada opoziciju: Vas ne zanima Kosovo, već samopromocija

Vesti 01. feb 202300:30 249 komentara
Aleksandar Vučić
REUTERS/Marko Djurica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, kada je upoznat sa francusko-nemačkim predlogom, ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukaže na sve činjenice, ali, kako navodi, najveći deo njih nije bio zainteresovan.

„Kada smo upoznati sa francusko-nemačkom inicijativom na odgovoran, ozbiljan način ponudio sam parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukažem na sve činjenice, da pokušamo zajednički da pristupimo rešavanju problema. Oni su rekli, ili najveći deo njih bar, ‘nismo zainteresovani, mi hoćemo skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo baš toliko zainteresovani za Kosovo i Metohiju'“, rekao je Vučić u videu objavljenom na njegovom Instagramu.

On je, obraćajući se građanima Srbije, dodao da je na to odgovorio da „nema problema“.

„Moja je obaveza da poštujem skupštinu. Doći ću i sam ću da odgovaram svima vama, znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije. A onda vam ni to nije bilo dovoljno, vi ste sad pozvali i svoje stranačke simpatizere da vam pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate“, poručio je Vučić.

Kazao je i da „nije problem kada mnogo njih napada na jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga“.

„I te mnogo, i te pride, pobedićemo zajedno i pobedićemo kao Srbija“, naglasio je.

Vučić je u obraćanju javnosti posle sastanka sa svetskom petorkom na kojem je bilo reči o francusko-nemačkom predlogu rekao da će u narednim danima razgovarati sa parlamentarnim strankama i predstaviti im novi predlog.

Deo opozicije je tražio sednicu o Kosovu na kojoj će biti predstavljen predlog i o njemu će se raspravljati. Sednica je zakazana za četvrtak, 2. februar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare