Vučić ponovo kritikovao „neke“ ministre, a odgovornost i dalje izostaje

Vesti 04. feb 202119:1823 komentara

Velika policijiska akcija dogodila se u danu kada druga Vlada Ane Brnabić, čiji je jedan od priroteta i borba protiv kriminala, obeležava 100 dana rada. Bila je to prilika da se čuju i kritike na rad pojedinih ministara, među kojima, očekivano, nije bio i ministar policije Aleksandar Vulin. Ipak, kritika je ostala načelna. Profesor Fakulteta političkih nauka, Dušan Spasojević, komentarisao je za N1 da osim čestih najava da će oni ministri koji loše rade odgovarati, zapravo godinama nema nikakve odgovornosti, niti stvarnog svođenja računa.

Obračun sa ministrima neradnicima koji vreme provode u kozmetičkim salonima najavljen je na sav glas iz Pariza u ponedeljak. Međutim, tresla se gora rodio se miš. Posle sednice Vlade, oni koji su loše radili nisu imenovani. Naprotiv, premijerka je izuzetno zadovoljna svojim ministrima.

„Razmatrali smo zajedno trrenutnu poziciju Srbije, koja je, u svakom smislu, čini mi se „neverovatna“. Srbija breleži u našoj bližoj i daljoj istoriji nezabeležene rezulzate“, kaže predsednica Vlade Ana Brnabić.

I to je bilo skoro sve. Predsednica Vlade je kratko dala uvodnu reč na konferenciji za novinare, a onda je u narednih 45 minuta govorio samo gost na sednici Vlade. Kaže nije poimence kritikovao ministre.

Povezane vesti:

„Ali mislim da sam tim ministrima koji su u pitanju jasno stavio do znanja ko su. Molio sam za više energije, entuzijazma, borbenosti, želje da ostvare snove, da se ne bave matematikama“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić:.

Vučić kaže da je veliki problem što ministri potkazuju jedni druge novinarima, odnosno smeštaju kolegama negativan publicitet.

„Što mi je zaista odvratno jeste kada saznam, a valjda misle da nikad neću da saznam, da o svojim kolegama javljaju sve najgore neretko i neistinito da bi obezbedili sebi bolji tretman u medijima“, dodao je Vučić.

Vanredni profesor FPN-a Dušan Srpasojević kaže da Vučić tretira pojedine ministre i druge državne funkcionere kao decu i to nestašnu i da se kroz takav odnos gubi odgovornost za pogrešne poteze ili nečinjenje. Sve se završava na ljutnji predsednika.

„Mi zapravo vrlo retko razumemo šta je tačno problem na nivou činjenica. Da li je nešto ispunjeno ili nije ispunjeno. Da li je neki zakon prekršen ili nije. Već se on pozicionira kao neka vrsta roditelja tim ministrima i pokušava da ih nauči da rade bolje ili da ih disciplinuje“, smatra Spasojević.

Bilo je to drugi put u tri meseca da predsednik Srbije učestvuje na sednici Vlade. To ustavno pravo, prethodnici Aleksandra Vučića uglavnom nisu koristili, dok je u njegovom predsedničkom mandatu to postalo praksa.

„I svakako za dva do tri meseca očekujte još jedan poziv“, rekla je premijerka.

Komentari

Vaš komentar