Vučić ponovo omalovažava novinare: „Izvinjavao“ se reporterki N1 zbog pirinča

Vesti 29. maj 202220:00 > 20:09 77 komentara

I na konferenciji za novinare u nedelju, predsednik Srbije je nastavio s praksom omalovažavanja novinara nezavisnih medija iz United Grupe. Ni ovaj put nije odgovarao na postavljeno pitanje televizije N1, već je odgovor koristio za vređanje novinarke. U istom maniru su odgovor predsednika iskoristili i tabloidi.

N1: Ovde smo u magacinu, koliko možemo da shvatimo, pasulja i pirinča, ima li bilo kog proizvoda koji je iz naše zemlje?

„Izvinjavamo se što nemamo pirinčanih polja dovoljno, ali želimo da naši ljudi mogu da pojedu dovoljno pirinča. Izvinite što se ne nalazimo u Kini, nemamo pirinčana polja, nismo ih imali nikada dovoljno, niti ćemo ih imati. Ali potrebno je osim želje da pokažete da baš nismo dovoljno uspešni, potrebno je ponekad i malo fer odnosa i pomalo znanja. Dakle, izvinjavamo se zbog toga… Izvinjavamo se što smo obezbedili za naše građane i dovoljno pirinča, iako Srbija nije zemlja pirinča. Ima ga dovoljno, i mi smo to uvezli“, kazao je Vučić.

I – opet prozvao novinare medija United Grupe.

„Žao mi je što vi nikada sa vaša tri medija, N1, Nova S i AdriaNews, kako god da se zove to, nikada ne pratite šta govorim dok obilazim, jer ste zainteresovani da svoj glas čujete i svoja pitanja, pa ne čujete šta sam govorio. Nije ovde samo magacin hrane, mi smo vas vodili dole i pokazivali i gde imamo i brane zbog poplava“, rekao je.

N1: Mi smo vas sačekali ovde, nismo znali šta dole pokazujete, nema potrebe da vređate novinare, da govorite da nešto ne znamo ili da nešto očekujemo previše, lepo sam vas pitala da li ima nešto iz naše zemlje?

„Nijednom rečju vas nisam uvredio, osim što sam konstatovao da određene stvari ne želite da pratite i da određene stvari ne znate… Zato mislim da je važno da ponekad naučite da Srbija nije zemlja pirinča i da je dobro da to savladate“, odgovorio je.

N1: Niko nije ni rekao da je Srbija zemlja pirinča

„To što vi mislite da drskošću mene možete da izvedete iz takta, ne vredi vam, toliko drugih problema imamo … Pasulja nikada nismo imali dovoljno, uvozili smo ga od Kazahstana i Kine, do Severne Makedonije. Ne možete da imate sve“, rekao je Vučić.

N1: Šta je problem da to tako kažete?

„Pa problem je što vi, osim što ne znate, imate lošu nameru. Ako su ove moje reči za vas uvredljive, ja sam ponosan na činjenicu što je jedan veliki diktator vas uvredio time što vam je rekao da nešto ne znate“, kazao je predsednik Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare