Vučić pozvao Grčku da bude uzdržana tokom glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Vesti 22. maj 202407:25 > 09:06 52 komentara
printscreen/InstagrambuducnostsrbijeAv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Grčku da bude uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

„Pojavila se vest kao da je sigurno da će Grčka glasati za rezoluciju, ja ne verujem u to, ja verujem u naše grčke prijatelje i u našu grčku braću i u mnoge druge, da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, jer znam da ne mogu da budu protiv“, naveo je Vučić u video snimku objavljenom na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.

Istakao je da je srpska strana radila mnogo i naporno, i da ima mnogo prijatelja, ali da je mnogima od tih prikjatelja teško i da su pod velikim pritiskom.

„Pozivam sve naše prijatelje širom sveta da još jednom podignu glas u zaštitu slobodarskih malih naroda koji nemaju veću zaštitu od GS UN“, poručio je Vučić.

On je zahvalio svim građanima Srbije na ogromnoj podršci.

„Nema nazad, iza nas je samo Srbija, tako da pobediće Srbija“, naglasio je Vučić.

Vučić je potom saopštio i da se sastao u Njujorku sa stalnim predstavnikom Kine pri Ujedinjenim nacijama (UN) Fu Congom, ne navodeći detalje susreta.“Odlična večera u čast stalnog predstavnika Narodne Republike Kine pri UN Fu Conga. Sadržaj, ovog puta, ostaje između nas“, napisao je je Vučić na Instagramu.

Vučić je ranije izjavio da veruje da će Kina glasati protiv rezolucije o Srebrenici u UN.

Generalna skupština UN u četvrtak treba da glasa o predlogu rezolucije o Srebrenici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare