Vučić pozvao norveškog kralja i prestolonaslednika da posete Srbiju

Vesti 28. nov 202214:598 komentara
Izvor: Tanjug via Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Norveškoj, sastao se u Oslu sa norveškim kraljem Haraldom V i prestolonaslednikom Hokonom i pozvao ih da posete Srbiju.

„Razgovarali smo o prijateljstvu naših naroda i tradicionalnim vrednostima koje delimo, ali i o brojnim izazovima sa kojima se svi suiočavamo“, objavio je Vučić na Instagramu uz fotografije susreta u Kraljevskoj palti u Oslu.

Povezane vesti

Vučić je u Oslu razgovarao s norveškim premijerom Junasom Garom Stereom o jačanju političke i ekonomske saradnje i planovima i projektima u oblasti energetike, infrastrukture i investicija.

On se pre toga sastao i s predsednikom parlamenta Norveške Masudom Garahanijem kome je, kako je naveo, zahvalio jer je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći njenim reformskim procesima, posebno modernizaciji energetskog sistema.

„Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške“, objavio je Vučić na Tviteru posle sastanka s Garahanijem.

Tokom dvodnevne posete Norveškoj, Vučić će se sastati i s norveškim privrednicima iz energetskog sektora, najavljeno je u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar