Vučić ostaje „još neko vreme“ na čelu SNS, predložio ujedinjenje sa Šapićem

Vesti 05. maj 202119:43 > 22:54 272 komentara

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras na pitanje N1 da li će otići sa čela stranke, kako je ranije najavio, da želi da ostane "još neko vreme" na čelu SNS kako bi doprineo borbi protiv "tajkuna i kriminalaca koji su razorili Srbiju". Naveo je i da je na sednici Predsedništva predložio ujedinjenje SNS i Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića, što je jednoglasno prihvaćeno.

Obraćajući se novinarima posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučić je kazao da će „dok hoda i postoji“ nastaviti „nesmanjenjom žestinom“ da se bori protiv „najgorih u Srbiji“.

Povezane vesti

„Želim da bar do skupštine stranke u oktobru doprinesem borbi protiv kriminalaca i tajkuna. To je jedan od snažnih motiva koji me drži na tom mestu, da pružim otpor onima koji su uništili i opljačkali Srbiju i kojima sam opsesija“, rekao je Vučić.

Ocenio je da je SNS „svakako izgubila“ predstojeće izbore u Beogradu, samo je kako je dodao, ostalo „šta će narod da kaže“.

„Što se tiče predsedničkih izbora, najgore bi bilo da mene kandidujemo jer onda sigurno gubimo“, rekao je lider naprednjaka.

Upitan da li očekuje da Krizni štab na sutrašnjoj sednici donese odluku o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata, Vučić je kazao da se nada popuštanju mera.

„Nadam se da će od petka otvoriti restorane i kafiće ali ću slušati šta kažu stručnjaci. Tako smo počeli i uz ogromne žrtve od 6.500 građana, verujem da ćemo biti uspešniji od drugih i da ćemo pobediti tu pošast“, kazao je Vučić.

Vučić je, kako je rekao, na sednici Predsedništva stranke predložio ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića.

Predsedništvo je taj predlog jednoglasno prihvatilo, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle sednice Predsedništva.

„Naša stranka je ubedljivo najveća i uveren sam da možemo da postignemo još bolje rezultate“, kazao je Vučić.

Komentarišući zahtev dela opozicije da se dodeli jedna nacionalna frekvencija televiziji koja bi se profesionalno bavila svojim poslom, Vučić je rekao da su „u pitanju tajkunski interesi“.

„Daj mi da osim kabla imam i nacionalnu frekvenciju. To onda vredi puta tri, puta četiri i eto nama još para na računima od Mauricijusa do Hong Konga“, rekao je Vučić.

Ako Priština podnese tužbu za genocid, garantujem da će Srbija pobediti

Vučić je rekao, takođe, da „garantuje“ da će u slučaju da Priština podnese tužbu za navodni genocid na Kosovu, Srbija „iz svega toga izaći kao pobednik“.

Povezane vesti

Komentarišući takve najave prištinskih političara, Vučić je kazao da oni to pitanje ne mogu sami da pokrenu jer nisu suverena zemlja.

„Moraće to da urade pod tuđom zastavom, a to bi onda izazvalo druge vrste komplikacija, ali garantujem da će Srbija iz svega toga izaći kao pobednik“, rekao je Vučić.

Ocenio je i da vreme nije saveznik Srbiji u rešavanju kosovskog pitanja.

„Plašim se da oni koji najavljuju tužbe za genocid jasno govore da im nije stalo do dijaloga“, rekao je Vučić.

Kazao je da ga u narednom periodu očekuje „mnogo važnih“ sastanaka, između ostalih i sa generalnim sekretarom NATO pakta Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Vučić je rekao i da se „dugo“ nije obradovao nekom pismu, posebno ako dolazi iz Brisela, kao što se obradovao pismu koje mu je u vezi sa saradnjom sa EU na izgradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo uputila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

„Time ćemo da uštedimo 700-800 miliona evra, to ćemo da dobijemo od evropskih poreskih obveznika, ali to neće da promeni njihovo mišljenje o Kosovu“, kazao je Vučić.

Šapić raspoložen da prihvati Vučićev predlog

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, dodajući da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da već, možda od juna dve stranke budu deo zajedničke organizacije.

„Mogu da potvrdim to što je Vučić rekao, da ćemo u sledećih mesec dana i zvanično sesti da razgovaramo na tu temu“, rekao je Šapić za Tanjug.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare