Vučić primio Hipokratovu medalju od Društva lekara Vojvodine

Vesti 11. jul 202215:01 37 komentara
Tanjug / Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je od Društva lekara Vojvodine "Hipokratovu medalju“ za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su Vučiću i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.

Vučić je istakao da „Hipokratovu medalju“ ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu našu državu.

Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana, rekao je predsednik, naglasivši da je promenena paradigma prema kojoj je srpsko zdravstvo najlošije u Evropi.

Vučić je poručio da će se nastaviti ulaganja u zdravstvo, kako bi građani dobili najkvalitetnije usluge u svojoj zemlji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare