Vučić: Projekat Jadar neće biti povučen

Vesti 27. dec 202114:21 > 14:59 396 komentara
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije ALeksandar Vučić izjavio je da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili "pojedini opozicioni političari".

Povezane vesti

Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

„Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to“, kazao je on.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, ali i prethodno ekološki aktivisti na poslednjem protestu ispred Vlade Srbije 18. decembra poručili su da je vlastima dat rok do 7. januara da „izbriše“ projekat Jadar, navodeći da povlačenjem zakona o eksproprijaciji posao nije gotov, jer sada kompanija Rio Tinto pritiska ljude da im prodaju imovinu.

Izvor: Tanjug

„Posao nije gotov, pod pritiskom je Rio Tinto rekao da će zastati, ali je učinio suprotno, pritiska ljude da im prodaju imovinu, ako ne kupe dovoljno ne mogu da počnu projekat. Suština procesa je da su ova vlast i Rio Tinto jedno i da onog trenutka kad vidimo leđa vlasti, videćemo leđa i Rio Tintu. Nastavićemo sa protestima posle Božića, ta vrsta pritiska daje rezultata“, ocenio je Zelenović za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare