Vučić: Protiv tužioca Stefanovića se vodi politička hajka

Vesti 28. feb 202322:58 > 23:25 99 komentara
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se protiv šefa Višeg tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića vodi politička hajka, da je to večeras radila i Radiotelevizija Srbije, i da to, kako je kazao, "nema veze sa kostolačkim ili bilo kojim drugim slučajem".

To što ste večeras radili je prava hajka protiv Stefanovića, ocenio je Vučić u gostovanju na RTS-u i dodao da hoće da u Srbiji postoji pravna država.

POVEZANE VESTI:

Vučić je kazao da to „nema veze ni sa pravom, ni s advokaturom“, već je to „besmislena tema N1 i nekih drugih“.

Kazao je da pojma nema o kome se u tom slučaju radi, te da „ne zna ni jedne, ni druge, ni treće tužioce“ i da se nikada nije ni interesovao.

Napomenuo je da Evropa tražila nove pravosudne zakone i nezavisno pravosudje u Srbiji i da je to i omogućeno upravo zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci koja je, kako je kazao, „bolja i poštenija od drugih“.

„Da nije bilo SNS-a, bili bismo, kao u slučaju litijuma, nacija koja bi rekla da je protiv nezavisnog pravosuđa“, istakao je on.

Vučić je dodao da su, povodom izmena Ustava u domenu pravosuđa, „lupetali i izmišljali Zavetnici, Dveri, DSS-ovci, jeremićevci i ponoševci“, jer kod Srba uvek postoje sumnje.

Upitan o borbi protiv korupucije, on je rekao da je važno da ne bude zaštićenih, „ni u SNS-u, ni u RTS-u, ni u DS-u, a ni na drugim mestima“.

Vučić je rekao da u radu sa stranim investitorima nema nikave korpucije, ali je ima „u lokalnim organima vlasti i u centralnim organima vlasti, kao što ih uvek i svuda u svetu ima“, kao i u javnim preduzećima, ali „borićemo se da to isokrenimo što više“.

Na pitanje o tome ptoo su ti ljudu uglavnom iz SNS-a, on je odgovorio da „ovde (na RTS-u) nema ljudi iz SNS“, ali, kako je kazao, „ne vidi da je manji problem“.

Podsetimo, tužiteljka Jasmina Paunović je zajedno sa koleginicom Bojanom Savović radila na predmetu malverzacija u EPS, koje su dovele do hapšenja šest osoba osumnjičenih da su oštetili ovo javno preduzeće za 7,5 miliona dolara.

Obe su „skinute“ sa slučaja dan pošto je hapšenje obavljeno, a osumnjičene je ispitivala tužiteljka Brankica Marić.

Paunović je više od godinu dana radila na slučaju EPS-a, a za N1 kaže da veruje da je na njeno premeštanje iz Odeljenja za korupciju u drugo odeljenje uticalo to što radi na tom slučaju, ali i što je u vajber grupi upozorila da je način na koji tužioci treba da postupaju ubuduće – protivzakonit i protivustavan. „

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare