Vučić: Računajte da je Grčić već podneo ostavku

Vesti 17. dec 202121:25 > 21:59 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da se može smatrati da je direktor EPS-a Milorad Grčić već podneo ostavku.

Povezane vesti

„Ako vam je to uopšte važno, pošto naš narod najviše voli da vidi nečiju glavu, a ne da se rešavaju problemi, računajte kao da nije na tom mestu. On čeka da ustpostavi sistem i računajte, to je tri-četiri dana, kao da je već podneo ostavku“, rekao je Vučić.

Upitan za resornu ministarku i njenu odgovornost, Vučić je rekao da ne misli da je ona u ovom trenutku imala više krivice i dodao da bi pitao sve resorne ministre od 2000. godine šta su uradili, jer nije urađen nijedan strateški objekat u energetskom sistemu.

Izvor: TV Pink

Vučić je pre tri dana na otvorenoj sednici Vlade Srbije izjavio da niko nije bio iznenađen što je pao sneg, ali da je „ono što nam se dogodilo u energetskom sektoru, blago je reći, bio potpuni kolaps“. Ljudi će morati da snose posledice za greške, poručio je tada Vučić i pozvao je direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića da „reaguje u skladu sa tim“.

U međuvremenu, Milorad Grčić, doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije, ali je on otsao na svojoj funkciji.