Vučić sa američkim senatorima: Prioritet firmiranje ZSO

Vesti 25. maj 202311:12 6 komentara
Tanjug/ Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Garijem Pitersom i u razgovoru istakao da je sada prioritet formiranje Zajednice srpskih opština.

Deo razgovora bio je posvećen dijalogu Beograda i Prištine, a Vučić je rekao da je sada prioritet formiranje Zajednice srpskih opština.

Vučić je posebno naglasio da Beograd od početka pokazuje ozbiljnost i odgovornost u procesu dijaloga, uprkos stalnim provokacijama i brojnim jednostranim potezima Prištine, koji opstruišu nalaženje kompromisnog i održivog rešenja, navodi se u saopštenju predsedništva.

Govoreći o aktuelnoj geopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji u svetu, Vučić je ponovio da Srbija ostaje privržena doslednoj politici čuvanja nacionalnih i državnih interesa, kao i poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Predsednik je dodao da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu, pozitivna agenda i jačanje regionalne saradnje u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, čime Srbija, kroz inicijative poput Otvorenog Balkana, dosledno i uporno promoviše politiku okrenutu ka budućnosti, stavljajući težište na uzajamno korisnu saradnju.

Senatori su izrazili saučešće povodom nedavnih tragičnih događaja u Srbiji i razmenili mišljenja o merama koje vlasti u Srbiji preduzimaju. Senator Marfi je u SAD pokrenuo inicijativu za kontrolu oružja posle masovne pucnjave u školi u državi Konektikat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare