Vučić sa Eskobarom: Srbija ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu

Vesti 17. avg 202220:55 6 komentara
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Srbija će, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Briselu.

„U izuzetno otvorenom razgovoru, istakao sam da će Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona“, napisao je Vučić na svom instagram nalogu posle sastanka.

Vučić je, kako navodi, „posebno naglasio“ da Srbija „kao i uvek do sada, predano i iskreno radi na smirivanju svih tenzija koje nije sama izazvala, u skladu sa doslednom politikom traženja kompromisnog rešenja isključivo putem dijaloga, na dobrobit svih građana“.

Vučić se, uoči sastanka sa kosovskim premiejrom Aljbinom Kurtijem, sastao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a prethodno i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare