Vučić sa Fajon: Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije

Vesti 20. dec 202212:37 20 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s potpredsednicom Vlade Slovenije i i ministarkom spoljnih poslova Tanjom Fajon o bilateralnim odnosima, posebno o ekonomskoj saradnji, kao i o situaciji u regionu, evropskim integracijama Srbije i ostalim aktuelnim temama, saopšteno je iz Vučlćevog kabineta.

Kako se navodi, Vučić je istakao da je Srbija zadovoljna postojećim nivoom bilateralnih odnosa, a imajući u vidu da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kada su u pitanju spoljnotrgovinska razmena i investiciona saradnja, dvoje sagovornika su ukazali na mogućnost za njeno intenziviranje.

Pročitajte još

Predsednik Vučić i ministarka Fajon razgovarali su i o dešavanjima na Kosovu i Metohiji. Vučić je istakao da je Beograd potpuno posvećen dijalogu uz posredovanje EU i pronalaženju kompromisnih rešenja za to pitanje, uz poštovanje osnovnih načela međunarodnog prava i pravno obavezujuće rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je takođe istakao da su spoljnopolitičke aktivnosti Srbije snažno fokusirane na unapređenje regionalne saradnje i da je za nju očuvanje stabilnosti u regionu od ključnog interesa.

U razgovoru sa ministarkom Fajon, Vučić je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija kako na političkom nivou, tako i kroz brojne programe obuka, razvojnu i ekspertsku pomoć, dodajući da je važno da se regionu pruži podsticaj i ohrabrenje na evropskom putu, navodi se u saopštenju.

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon istakla je da Slovenija pozitivno orijentisana u pogledu evropskog puta kako Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana.

„U interesu obe zemlje jeste da nastavimo dobru bilateralnu saradnju i razvijamo ekonomske odnose. Uvek možete da računate na našu podršku evropskim integracijama“, rekla je ministarka Fajon.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare