Vučić sa ambasadorima SAD i Britanije: Formiranje ZSO od prioritetnog značaja

Vesti 03. mar 202311:48 > 12:42 27 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom i obavestio ga o poslednjoj rundi razgovora u Briselu, navedeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije

„Saglasili smo se da je hitno formiranje Zajednice srpskih opština od prioritetnog značaja, ali i da je potrebno još mnogo napora, rada i razgovora kako bi se rešili nagomilani problemi u svakodnevnom životu građana na Kosovu i Metohiji“, dodao je Vučić.

Kako se navodi na društvenoj mreži, Vučić je zahvalio na pozivu za učešće na predstojećem Samitu za demokratiju koji će se održati onlajn u martu ove godine, a na kojem će biti reči „ne samo o značaju demokratskih vrednosti u današnjem svetu, već i o ekonomskim globalnim perspektivama“.

„Razmenili smo mišljenja i o planovima Srbije u pogledu diversifikacije izvora energije i energetske efikasnosti, ali i o brojnim drugim pitanjima od obostranog interesa“, dodaje se na Instagramu.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa ambasadorkom Velike Britanije Šan Makleod o daljim koracima što bržeg formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu. Vučić je na svom Instagram nalogu napisao da je sa Makleod razgovarao o detaljima razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

„Razgovarali smo i o intenziviranju ekonomske saradnje, budući da postoji značajan prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i za rast trgovinske razmene“, napisao je on.

Predsednik Srbije se zahvalio na pozivu da prisustvuje predstojećoj ceremoniji krunisanja kralja Velike Britanije Čarlsa Drugog rekavši da je to velika čast za Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare