Vučić sa poslanicima Evropskog parlamenta o međustranačkom dijalogu

Vesti 17. sep 202112:3325 komentara
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je poslanike Evropskog parlamenta i posrednike u međustranačkom dijalogu, koji su ga obavestili o trenutnom stanju i rezultatima svog dosadašnjeg učinka.

„Predsednik Vučić je istakao da poštuje njihov težak rad i zalaganje i da zna da su, kao posrednici, morali da uvaže zahteve svih strana. Predsednik je posebno naglasio da je unapređenje izbornih uslova stalan proces u svim demokratskim uređenjima, te da su predstavnici svih relevantnih institucija države od početka bili spremni da čuju konstruktivne sugestije kako bi se na adekvatan način kreirala izborna atmosfera“, navedeno je u saopštenju kabineta predsednika Republike.

Pročitajte još:

Dodaje se da su sagovornici istakli da je od velikog značaja da rezultati dijaloga budu primenjeni, te su „izrazili posebnu spremnost da pomognu u predizbornom procesu kako bi ono što je dogovoreno bilo i sprovedeno“.

„Predsednik Vučić je izrazio uverenost da će predizborni proces biti u skladu sa najvišim demokratskim standardima, kao i sa opštom politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa jednom od najvažnijih procesa u funkcionisanju države“, saopšteno je.

Tanjug/Sava Radovanović

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnju saradnju kao konstruktivnu i obavestili predsednika o budućim koracima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Komentari

Vaš komentar